Споразумението на HMD Global с Nokia за лицензирането на името

...
Споразумението на HMD Global с Nokia за лицензирането на името
Коментари Харесай

HMD Global набра 100 млн. долара, за да ни донесе още Nokia модели

Споразумението на HMD Global с Nokia за лицензирането на името за смарт телефони е удивително сполучливо. Например, вчерашната ликвидация на Nokia X6 пласира всички налични бройки за 10 секунди. Марката Nokia е на път да има някаква съответност отново; 4,4 милиона смарт телефона, които са продадени през четвъртото тримесечие на 2017 година, доближават достижението на HTC, OnePlus, Гугъл, Sony и Lenovo през същия интервал. Това ни кара да се чудим какво можеше да бъде, в случай че изпълнителният шеф на Nokia Стивън Елоп бе избрал Android вместо Windows Phone, с цел да пусне новите телефони на Nokia през 2011 година Това е решение, за което Елоп споделя, че в никакъв случай не е съжалявал, само че все пак…
През 2013 година Nokia разгласи, че продава мобилния си телефон на Microsoft за 7,2 милиарда $. Сделката съдържаше уговорка за неконкуриране , която попречи на името на Nokia да бъде употребявано на смарт телефон до края на 2016 година През май на тази година HMD Global лицензира името Nokia и се роди нова епоха.

Със сигурност сте чували остарялата сентенция, че трябват пари, с цел да се печелят пари. С оглед на това, HMD Global разгласи през днешния ден, че е събрала 100 милиона $ , с цел да усили растежа на своя Nokia бизнес. Миналата година компанията продаде 70 милиона мобилни телефона Nokia, които донесоха 2.1 милиарда $. През 2017 година Nokia беше най-продаваната марка за „глупави“ телефона и се подрежда на 11-то място при смарт телефоните , съгласно данни на Counterpoint Research. Тази година HMD Global заяви, че възнамерява да удвои каналите за продажби в избрани райони, като в същото време разшири обсега на смарт телефоните Nokia. А с цел да се реализира това трябват пари.

Сред новите вложители е Foxconn филиалът FIH Mobile – компанията, която в действителност създава телефони Nokia сега. Друг нов вложител е DMJ Asia Investment Opportunity.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР