Споразумението между Косово и Сърбия ще бъде приложимо само ако

...
Споразумението между Косово и Сърбия ще бъде приложимо само ако
Коментари Харесай

Руското външно министерство отново се меси в отношенията между Косово и Сърбия

" Споразумението сред Косово и Сърбия ще бъде използвано единствено в случай че страните реализиран съглашение независимо, без подготвени решения, наложени от чужбина ", съобщи Министерството на външните работи на Руската федерация, съобщи БГНЕС.

Руското Министерство на външните работи направи тези мнения посредством обява в обществената мрежа X, в миг, когато западните страни усилиха дипломатическите си старания за намиране на решение сред Косово и Сърбия.

Според тях обстановката в Косово " би трябвало да бъде позволена въз основа на резолюция 1244 на Организацията на обединените народи ".

" Ние се противопоставяме на концепцията за смяна на мандата на задачата на Организация на обединените нации в района и пазиме запазването на постоянния темперамент на съвещанията на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации по въпроса за Косово ".

Тази реакция на Руската федерация идва в миг, когато Европейският съюз и Съединените американски щати, след лятната почивка, още веднъж започнаха напъните си за намиране на решение сред Косово и Сърбия.

В този подтекст бяха и срещите, които наскоро специфичният делегат на Европейски Съюз за разговора сред Косово и Сърбия Мирослав Лайчак организира с косовския министър-председател Албин Курти и сръбския президент Александър Вучич.

Междувременно на 14 септември, както разгласи висшият представител на Европейски Съюз по въпросите на външната политика и сигурността Жозеп Борел, с посредничеството на Съюза в Брюксел ще се организира среща на високо ниво сред Косово и Сърбия.

В нерешения въпрос сред Прищина и Белград Русия постоянно е била срещу Косово, затова в поддръжка на Сърбия - неин исторически съдружник.

В миг, когато целият Запад наложи наказания на Русия поради експанзията ѝ в Украйна, Белград е една от дребното страни на Стария континент, която отхвърли да направи това, макар многочислените претенции от страна на Европейски Съюз и Съединени американски щати. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР