Споразумение за бъдещите търговски отношения между Великобритания и ЕС след

...
Споразумение за бъдещите търговски отношения между Великобритания и ЕС след
Коментари Харесай

Дипломати: Споразумение между Лондон и ЕС е възможно още този уикенд

Споразумение за бъдещите търговски връзки сред Англия и Европейски Съюз след Брекзит може най-сетне да бъде реализирано този уикенд. Това настояват, представени от Ройтерс, високопоставени чиновници от Европейски Съюз в Брюксел.

Лондон обаче твърди, че диалозите към момента вървят " доста мъчно " и че е решен " да си върне контрола " от Евросъюза, откакто го напусна преди 10 месеца.

Само към четири седмици преди Обединеното кралство дефинитивно да излезе от орбитата на Европейски Съюз на 31 декември, неназован върховен чиновник на Европейски Съюз съобщи пред Ройтерс, че постигането на съглашение е " идно ", само че различен сподели, че не е ясно по кое време това може да стане.

Но откакто диалозите в Лондон нощес зациклиха, английските представители възприеха не толкоз оптимистичен звук.

" Все още остават някои спънки за превъзмогване. Времето е доста малко и договарянията са в доста сложен миг ", сподели пред кореспонденти представител на премиера Борис Джонсън. Сигурно е, че ние няма да можем да приемем съглашение, което не зачита фундаменталните ни правила за суверенитет и за връщане на контрола ни, добави той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР