Спор всички деца ли трябва да получават помощ от 300

...
Спор всички деца ли трябва да получават помощ от 300
Коментари Харесай

Безумно! Депутатите спорят дали да има помощи за всички деца!?

Спор всички деца ли би трябвало да получават помощ от 300 лева, по този начин както е заложено в бюджета, или единствено най-нуждаещите се. Това е следващият проблем, който развихри страхотна препирня в Народното събрание.

Помощта е ориентирана към възпитаници от втори, трети и четвърти клас, а депутатите не считат, че тя би трябвало да се " раздава на калпак ", а би трябвало да има подоходен аршин.

" Няма смисъл и логичност да се дават на всички жители, би трябвало да има подоходен аршин. Има ли смисъл на всички деца да дадем по 300 лева? Защо хората с високи приходи като народните представители, би трябвало да получават тези пари. Трябва да ги получават хора, които са в действителност небогати и имат потребност от тях. Не може да вършим обществена политика за цялостен един народ, това не е дейно ", изясни Мартин Димитров от ПП-ДБ.

Според Цончо Ганев от " Възраждане " изявлението на Димитров не е направило положително усещане.

" Говорите за европейските практики, какъв брой са положителни и потребни, а го прилагате единствено, когато ви изнася. Вие да говорите за критерии в случай, че давахте обезщетения за литър гориво на калпак, не е редно. Див популизъм е това, не ви прави чест. Това цялото нещо не дава отговор на европейските практики ", уточни Ганев.

" Присъстваме на цялостен фарс. Между първо и второ четене Венко Сабрутев и Георги Ганев са предложили това, което и Българска социалистическа партия за децата. В комисията това предложение беше отхвърлено, а на ПП-ДБ мина. Сега хора от тази коалиция разгромиха това предложение, смазаха го. Това е цялостен парадокс, оттеглете го, махнете го, като не ви харесва. Какви са ви желанията? Правите същите оферти като Българска социалистическа партия, а след това ги громите ", възмути се той.

От името на Българска социалистическа партия в лицето на Андрей Гюров изясни, че за тях всички деца са идентични и не би трябвало да се разделят.

" За нас има тематики, по които би трябвало да се търси подоходен аршин. Има тематики, по които не може да се ползва тази безчовечна икономическа успеваемост, по този начин бих я нарекъл. За нас всички деца са равни, не би трябвало да ги разделяме на богати и небогати. Сякаш богатите и с по-високи приходи, които също заплащат налози в страната, нямат правото един път да почувстват някаква съответна помощ от страната ", разяснява Гюров.

Той прикани да се намерения по какъв начин тази помощ да бъде показана по този начин, че да са сигурни, че те ще отидат по предопределение.

" Нека да не разделяме хората и децата и да дадем късмет на всяка дете да се почувства равно, и да има еднакъв късмет, без значение от статуса на родителите си ", насочи зов към сътрудниците си още той.

" Мога да ви уверя, че фамилиите с по-високи приходи, не са хора, които са го постигнали със обществени помощи. Това са хора, които са постигнали висок стандарт на живот със своята деятелност. Обаждат ми се и ми споделят, че на тях не са им нужни, а молят да бъдат ориентирани към най-нуждаещите се ", разяснява и Андрей Гюров от ПП-ДБ.

Манол Петков, също от обединението, прикани народните представители да помислят за изработката на повече детски градини, това било нещото, от което се нуждаели най-вече децата, не толкоз от пари.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР