Спор избухна в пленарната зала на парламента заради настояването на

...
Спор избухна в пленарната зала на парламента заради настояването на
Коментари Харесай

БСП иска Асен Василев да дойде в парламента да се обяснява за наводненията

Спор избухна в пленарната зала на Народното събрание поради настояването на Българска социалистическа партия представител на държавното управление да пристигна в Народното събрание и да изясни каква помощ е оказана досега на потърпевшите от наводненията и каква се планува.

От левицата поредно предлагаха да пристигна финансовият министър Асен Василев, негов заместител, министърът на вътрешните работи или министър председателят, с цел да бъде разисквано дали е належащо Народно събрание да даде позволение за целева помощ за засегнатите. 

Депутатът от ПП-ДБ Настимир Ананиев упрекна левицата, че пробва да извлече политически дивиденти от бедствието:

" Нека да оставим изпълнителната власт да си свърши работата. Разбирам, че може би желаете някакво политическо внимание, само че мисля, че от няколко дни се вижда, че има такива наводнения. Берковица дори повече от седмица. Не сме днеска разбрали. Можехте да внесете едно искане за чуване ".

От Българска социалистическа партия обаче считат, че въпросът не търпи отсрочване и насрочване на чуване за идната седмица, ще разочарова потърпевшите.

" Ето примерно кметът на Етрополе е в Гърция на отмора, на плажа. Държавата липсва, Народното събрание нехае, тъй като не желае да пристигна никой от виновните институции, с цел да поговорим какви са потребностите на хората и да помогнем и вие ни вършиме предложение идната или по-следващата сряда да имаме чуване. Това е извънредно несериозно ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР