Спопзвездата Хари Стайлс в една от главните роли и с

...
Спопзвездата Хари Стайлс в една от главните роли и с
Коментари Харесай

Когато зад кулисите е по-интересно, отколкото на екрана: „Не се тревожи, скъпа“

Спопзвездата Хари Стайлс в една от основните функции и с потвърдени имена като Крис Пайн и Флорънс Пю, допълващи актьорския състав, трилърът „ Не се тревожи, скъпа “ наподобява безпределно завладяващо на хартия. Постъпленията, записани от кино лентата за първите му два уикенда по кината оттатък океана, приказват красноречиво за това, само че коства ли си в последна сметка приключеният артикул?

Отговорът мъчно може да е безапелационен, само че в случай че към момента не сте гледали лентата, то бих ви споделил... да не се тревожите. Филмът е феминистка притча с превъзходен сюжетен план, който сюжетът пропилява, заявявайки едно и също обръщение през цялото деяние по относително еднотипен метод. Зрителят се среща пълноценно със единствено двама от персонажите, което е съвсем престъпна загуба на живописен капацитет.
 Кадър от Не се тревожи, скъпа
Във метафизичен аспект „ Не се тревожи, скъпа “ има опцията да се пресегне до висините на „ Матрицата “, даже и без нито една екшън сцена, каквито изобилстват в модерната класика от 1999 година. Но вместо това лентата остава забита в един-единствен идеологически коловоз. Валидността на посланието ѝ е безспорна: то е обвързвано с лишаването от персонален избор на дамите и непреодолимите комплекси на мъжката душeвност. Проблемът е в тромавото му изложение.

Филмът е от трилърите със сюжети, които се въртят към огромно разобличаване в края на действието – да приказвам за лентата, без да издам какво е това разобличаване, е много мъчно, само че мога да заявя, че то не придава нови нюанси на упоменатото главно обръщение, нито задава кой знае каква нова позиция на усещане на сюжета. А точно това са присъщите детайли на страхотните повествователни обрати.
 Кадър от Не се тревожи, скъпа
Ако сюжетът бе обърнал малко повече внимание на поддържащите персонажи, в случай че фенът бе получил опция да се запознае с персоналните им истории и претекстове, то основният претекст в лентата щеше да бъде прегледан през повече гледни точки, което щеше да укрепи неговата годност и мощ, както и да вдигне градуса на страстите и напрежението. Но единствените изцяло развити герои в „ Не се тревожи, скъпа “ са Джак и Алис, изиграни надлежно от Хари Стайлс и Флорънс Пю.

Няма капка подозрение, че точно Пю е звездата на кино лентата. Алис е основната героиня, през чиито очи възприемаме света на действието. Представянето ѝ е безпогрешно и похвалите за нея в медийните мнения оттатък океана са изцяло основателни. Младата актриса е подготвена да бъде приключена кино звезда и фактът, че действието в „ Не се тревожи, скъпа “ се опира на плещите ѝ, е следващото доказателство за това.
 Кадър от Не се тревожи, скъпа
Физическата ѝ хубост, експресивните, само че следени мимики, увереността зад всяка имитация – това са белезите на страховит екранен реализатор. Хари Стайлс е мъжът, определен да дели екрана с Пю, само че настрана от неговата лична физическа прелест, фамозният артист не споделя доста от другите детайли от актьорския гений на своята партньорка пред камерата.

Израженията му са неестествени, несигурни, като че ли по учебник и въпреки всичко неубедителни; акцентът му се колебае сред родния му английски подобен и американския, с който героят му би следвало да приказва в избрани подиуми от лентата. В най-емоционалните моменти, когато просто би трябвало да приказва на всеослушание или безусловно да танцува на сцена, Стайлс е ефикасен; само че за подиуми на постепенно пропукваща се домашна идилия просто е нужен по-деликатен и умел артист.

The drama began before filming even started, when it was announced that Shia Labeouf’s would be replaced by Harry Styles.

The reason behind the change was apparently ‘scheduling conflicts’, but both Shia and Olivia Wilde would later offer different version of what happened
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР