Спонсорирането на Нова телевизия и bTV от държавата ще бъде

...
Спонсорирането на Нова телевизия и bTV от държавата ще бъде
Коментари Харесай

Валери Симеонов ще поиска от Борисов държавата да спре доста милиони, които отиват в Нова и БТВ

Спонсорирането на Нова телевизия и bTV от страната ще бъде сложено за обсъждане от вицепремиера Валери Симеонов пред Министерския съвет, разгласи намерено самият Симеонов, разяснявайки в телевизия Bulgaria On Air личните си думи във към този момент прословутия си ултиматум към Нова телевизия, bTV, Българска национална телевизия и БНР.
Вицепремиерът бе свикан да разяснява следното изречение от изказването си на уеб страницата на Министерския съвет - "За страдание, няма подозрение, че живеем в страна, ръководена от две малките екрани и от медийни кукловоди, от които треперят даже най-големите политически партии ".
Валери Симеонов показа предплатено свои хрумвания.
"Крайно време към този момент е да се вкара законово условие във връзка с собствеността на медиите. Това ще го предложа, нека да мине през Народното събрание.
Второто нещо, което също съществено считам да предложа на разискване в Министерския съвет персонално с господин Борисов е във връзка с спонсорирането – става въпрос за "едни много милиони ", които вървят към тези две малките екрани и по този метод те се явяват значително спонсорирани от страната. Трябва да се реши дали това би трябвало да продължава в този формат и по този метод ", бяха точните думи на Симеонов, изречени в ефира на Bulgaria On Air.
Вицепремиерът разгласи, че "за страдание " кукловодите и в Нова телевизия, и в bTV били няколко кръга и те въздействали върху избрани групи излъчвания. Той, в последна сметка, загатна съответни имена, които имали медийно въздействие – Делян Пеевски и Иво Прокопиев, и добави, че страната няма право да се меси в бизнеса на частни телевизия.
Припомняме, че в петък, 6 октомври, в утринния блок на Нова телевизия се разигра скандал – поредно депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров и вицепремиерът Валери Симеонов направиха очевидни подмятания за работата на водещия на утринния блок на медията Виктор Николаев.
Последва бурна реакция, като Тодоров сервира някакво опрощение, до момента в който Симеонов отхвърли да го стори и даде 24 часа ултиматум на Нова телевизия, bTV, Българска национална телевизия и БНР да му се извинят, тъй като е подложен на "мащабна клеветническа акция ".
Лидерът на НФСБ съобщи и, че на никое място Виктор Николаев не се е оплакал от отношението на Симеонов, а даже след излъчването в ефир се посмели на случката.
"Не виждам никакво съображение да си депозирам оставката ", сподели Симеонов в отговор на въпроса дали ще си подаде оставката, в случай че му бъде поискана на митинга в сряда.
"Дебело наблягам - никого не съм заплашвал! Нито се оправдавам, нито се извинявам ", бе безапелационен Валери Симеонов. Вицепремиерът сподели, че е приказвал с премиера Бойко Борисов за случката с гостуването си в "Здравей, България ". Казали си нещо в духа - доста звук се подвигна. Валери Симеонов изясни, че ще съди медиите, които са твърдели, че той е заплашвал Виктор Николаев, тъй като "заплаха " е закононарушение на Наказателен кодекс, той не е правил закононарушение и затова е наклеветен. Не е поставял ултиматум на БТВ, Нова, Българска национална телевизия и БНР, просто е дал период, тъй като не е комфортно вицепремиер да съди националното радио и националната телевизия.
Вицепремиерът изясни въпроса с "Викторгейт ". Той желал да каже, че "гейт " може да се направи за всеки.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР