Спокойна е ситуацията на Орлов мост в София след вчерашните

...
Спокойна е ситуацията на Орлов мост в София след вчерашните
Коментари Харесай

Орлов мост осъмна с палатков лагер и готовност за нови протести

Спокойна е обстановката на Орлов мост в София след вчерашните митинги против избора на Иван Гешев за нов основен прокурор, само че обещаните палатки още са там. Засега придвижването не е доста затруднено, само че и часът е прекомерно ранен. Някои от рейсовете обаче към този момент вървят по бул. " Драган Цанков ".
А през днешния ден, 25 октомври, има подготовка за нов митинг. Призив е насочен от " Демократична България " - в 18:30 часа пред Президентството. Партийната групировка слага и три претенции, поради които приканва за митинг:
1. Президентът Радев да не подписва указа за назначението на Гешев.
2. Да съобщи подготвеност да упражни конституционна самодейност и да започва съвещания за изработването на конституционни промени, с които да бъдат осъществени решителни промени в прокуратурата и Висшия правосъден съвет, след което да бъде определен нов основен прокурор.
3. Всички политически сили да се ангажират с осъществяването на дълбока правосъдна промяна посредством промени в Конституцията.
" Чрез него (бел. ред. - Иван Гешев) корупционната върхушка се надява да си подсигурява безотговорност за още седем години, в изискванията на още по-агресивна принуда. Искрено се надяваме жителите на София да се отнесат с схващане към породените им неудобства, заради блокирането на Орлов мост. То беше провокирано от недопускането на протестиращите пред постройката на Висшия правосъден съвет посредством координираните дейности на полицията и проведените в поддръжка на Гешев агитки ", изясняват Демократите.
Actualno.com получи сигнали, че е имало " рекрутиране " с пари на хора за митинга в поддръжка на Гешев - по 30 лв. на човек от организации за статисти. Тези сигнали не са доказани от Министерство на вътрешните работи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР