СподелиТрябва да има пълна ротация между Николай Денков и Мария

...
СподелиТрябва да има пълна ротация между Николай Денков и Мария
Коментари Харесай

Кирил Петков: Мария Габриел трябва да е премиер, а акад. Денков вицепремиер и министър на външните работи

Сподели

Трябва да има цялостна ротация сред Николай Денков и Мария Габриел. Това разяснява пред публицисти в Народното събрание Кирил Петков от „ Продължаваме промяната – Демократична България “. Според него Габриел би трябвало да бъде единствено министър председател, а Денков вицепремиер и министър на външните работи.

По думите му най-логично е Мария Габриел да бъде министър председател и да не съвместява поста с този на министър на външните работи. Според Петков задачата на премиера е толкоз тежка, че по никакъв метод не е хубаво да се съвместява с повече от една роля.

В Европейския съюз (ЕС) няма нито един министър председател и външен министър дружно. Има доста формати в Европейски Съюз, където се явяват единствено външните министри, добави още Кирил Петков. В момента приказваме по какъв начин да създадем по този начин, че да има минимални земетресения в ръководството и минимални промени. По думите му Мария Габриел и Николай Денков са доста добър екип. Заставаме зад Мария Габриел, тя ще бъде добър министър председател, разяснява Петков.

„ Не мисля, че някой може да си намерения, че ще се счупи сглобката, тъй като някой желае да има мощни искания да има и премиерски пост, и министерски пост “, съобщи Петков.

„ Нашият фокус е Мария Габриел да бъде министър председател и държавното управление да продължи с минимални промени, тъй че „ да не вършим стресове “ в ръководството “, добави той.

Според него колкото по-малко ротации има с другите министри, толкоз по-смислено ще бъде, тъй като те могат да продължат политиките, които са правили до този миг и управническата стратегия да бъде оптимално спазена. По думите му, в случай че в този момент бъдат поставени нови хора, те занапред ще би трябвало да се срещат с всичко.

Най-важният документ е декларацията сред Мария Габриел и акад. Денков, сподели Петков и добави, че там ясно се споделя „ ротация “. По думите му няма различен документ, в който да е написано, че Мария Габриел ще има позицията и на външен министър.

„ Когато е толкоз динамичен външният свят, не е добра концепция да има нов министър на външните работи, който да не е в течение какво се случва. Акад. Денков се потвърди като човек, който съставлява България по най-хубавия метод за външния свят. Техният тандем би трябвало да продължава да работи в цялостен синхрон, само че би трябвало да бъде сплотяващ и силите и на двамата да се употребяват дружно, а не да се опитваме да съвместяваме позиции, които в Европа не се съвместяват “, разяснява той.

„ Днес ще бъде основана нова комисия и всички тематики по проблема към Мартин Божанов желаеме да бъдат разисквани в най-голяма дълбочина и се надявам да стигнем до действителни открития, с цел да може сходни случаи със задкулисие в правосъдната система да останат в историята “, сподели още Кирил Петков.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР