СподелиНационалният отбор на България за жени е европейски шампион по

...
СподелиНационалният отбор на България за жени е европейски шампион по
Коментари Харесай

Исторически успех! Българките в шахмата взеха европейската титла в Будва

Сподели
Националният тим на България за дами е европейски първенец по шахмат за пръв път в историята стана ясно нощес.

На шампионата на Стария континент в Будва, Антоанета Стефанова, Нургюл Салимова, Виктория Радева, Гергана Пейчева и Белослава Кръстева реализираха най-големия триумф в историята на националния отбор за дами, откакто приключиха с 16 мач-точки след 7 победи, 2 равенства и нито една загуба, и изпревариха с една точка втория Азербайджан.

В последния 9-ти кръг, българките реализираха победа с 2,5:1,5 точки против поставения под номер 1 в схемата и вицешампион от последната Шахматна Олимпиада отбор на Грузия, оповестява Българска национална телевизия.

Победи за България реализираха Антоанета Стефанова на първа дъска и Гергана Пейчева на трета, като триумфът на Пейчева обезпечи купата и пристигна от позиция, в която българката беше напълно покрай загубата.

„ Не мога да допускам. Ние сме първенци! Спечелихме без да се постанова да споделяме първото място. Мисля, че за първи път от 20 години шахът е толкоз известен в България. Много се веселя, че този път, този огромен медиен звук е обвързван с положителни събития, не с отрицателни. Толковасъм щастлива с девойките. Радвам се, че имаме подобен отбор “, съобщи шахмастката Антоанета Стефанова.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР