СподелиДимитър Главчев ще бъде готов със състав на кабинет до

...
СподелиДимитър Главчев ще бъде готов със състав на кабинет до
Коментари Харесай

Румен Радев: Главчев ще е готов със служебния кабинет до края на деня

Сподели
Димитър Главчев ще бъде подготвен със състав на кабинет до края на деня. Това разгласи президентът Румен Радев по време на среща с управлението на Централната изборна комисия (ЦИК). Утре президентът ще организира съвещания с парламентарно показаните партии, като на тях ще участва и Главчев.

Миналата седмица президентът номинира ръководителя на Сметната палата за длъжностен министър председател. С измененията в конституцията Радев има право да избира за длъжностен министър-председател всред 10 души – ръководителя на Народното събрание, ръководителя на Върховния касационен съд, шефа или подуправител на Българската национална банка, ръководителя или заместник-председател на Сметната палата и омбудсмана или негов заместител. Ограничения в пълномощията на служебното държавно управление могат да бъдат планувани в закон. По думите му Главчев единствен се e съгласил да заеме поста, оповестява „ Дневник “.

„ Аз към този момент приканих господин Главчев да успее да се вмести в едноседмичен период, с цел да имаме опцията за избори 2 в 1 “, разяснява Радев. И посочи претекстовете си: „ На първо място това може да донесе по-висока изборна интензивност, която виждаме, че с всеки идващ избор понижава. На второ място, да не разкарваме хората два пъти в границите на напълно непосредствен времеви интервал. На трето място, да спестим запаси “, съобщи още президентът.

По неофициална информация Людмила Петкова ще е предлагането за финансов министър на служебния министър председател Димитър Главчев.

Тя ще смени на поста настоящия финансов министър Асен Василев. В момента Петкова заема длъжността шеф на дирекция „ Данъчна политика “. Била е и заместник-министър на финансите.

На поста си ще остане вътрешният министър Калин Стоянов, министърът на образованието Галин Цоков и министърът на превоза Георги Гвоздейков. Управителят на Национален осигурителен институт Ивайло Иванов ще бъде министър на труда и обществената политика, написа Novini.bg.

Бившият длъжностен министър и началник на Филхармонията Найден Тодоров още веднъж ще оглави министерството на културата. Министър на енергетиката ще е Владимир Малинов, сегашен изпълнителен шеф на „ Булгартрансгаз “.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР