СподелиАктивно мероприятие, в основата на което са руските разузнавателни служби,

...
СподелиАктивно мероприятие, в основата на което са руските разузнавателни служби,
Коментари Харесай

Украинци предупреждават: Готви се активно мероприятие в София от руските служби

Сподели
Активно мероприятие, в основата на което са съветските разследващи служби, се приготвя за осъществяване в София. За това предизвести ръководителят на Сдружението на украинските организации в България Олена Коцева.

Според нея хора, свързани косвено с съветските секрети служби и вербувани от съветски предприемачи, ще проведат през днешния ден митинг пред президентството в София.

Целта е митингът да бъде показан като проукраински, само че с апели за мир и подчинение от територии. Според Коцева митингът ще желае медиацията на българския президент, чиято позиция е за водене на договаряния сред двете воюващи страни.

Позицията на Украйна е, че договаряния с агресора не могат да бъдат водени и страната упорства да бъдат възобновени териториите ѝ, в които Русия нахлу.



„ Всичко стартира от декември във Варна, където български жители са ходили в украинските организации. Има и организации, има и частни компании, които стоят зад това “, изясни пред Нова тв Коцева.

По думите ѝ медийни изявления приказват за съответен съветски предприемач, който стои в основата на организацията.

Според Коцева украинците желаят мир, само че те са консолидирани и поддържат украинския президент Володимир Зелнски.

„ Искаме да се спре този протест, тъй като българската страна не би трябвало да позволява провеждането на сходни мероприятия “, изясни Коцева.

Според нея организацията планува довеждането на хора от Варна, на които е платено по 100 $, обезпечени са превоз и храна. Те ще развяват украински флагове и се търси персона, която да бъде показана за човек от украинската общественост в страната.

Според историка проф. Михаил Станчев това събитие е част от общата политика на съветските спецлужби на Русия.

„ Тези неща се вършат прикрито от спецслужбите и се курира от посолствата. Това е било и през втората международна война и по-късно. Работят под прикритие на дипломатическите служби “, изясни професорът.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР