Списание National Interest обърна внимание на пет подводници, които могат

...
Списание National Interest обърна внимание на пет подводници, които могат
Коментари Харесай

NI: Три руски и две американски ​​подводници могат да унищожат света за половин час

Списание National Interest обърна внимание на пет подводници, които могат да унищожат света за 30 минути. Три от тези военни транспортни средства са съветски, две са американски.

Списъкът включва подводници, които към този момент са в употреба във Военноморски сили на Русия и Военноморски сили на Съединени американски щати, или скоро ще бъдат въведени в употреба. По-стари мостри като руските подводници план 941 "Акула " не бяха взети поради, защото множеството от тях към този момент са изведени от употреба.

В резултат на това рейтингът включваше подводници на план 955 Борей, които изданието назовава „ най-тихите съветски подводници с балистични ракети, построени до момента и употребяващи Pump реактивна технология “. Авторът на публикацията написа, че на подводници от този вид има 16 балистични ракети, "всяка от които има до 10 нуклеарни бойни глави на обхват от 8 хиляди километра ", написа Царград.

В листата бяха и подводници на план 667BDRM Делфин и подводници от план 885M Yasen-M. Последният, съгласно създателя на публикацията, може да стигне до източния бряг на Съединени американски щати на 2 хиляди километра и от това разстояние да удари цели до Големите езера, написа "Поглед инфо ".

Оценката включва също американски подводници от вида Охайо и нови подводници от вида Колумбия, чието създаване се чака през идната година и въвеждането в употреба през 2031 година.

Изданието отбелязва, че някои от изброените подводници са толкоз мощни, че могат да „ трансфорат до 288 цели с размер /на всяка от тях/ на град в радиоактивна пепел за по-малко от 30 минути “.

"Всъщност тези машини и военното им съоръжение биха могли да унищожат цивилизацията за по-малко време, в сравнение с е належащо за поръчка на пица, в случай че стартира третата международна война ", се споделя в публикацията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР