Списъкът с причини за избягване на необезопасения секс е достатъчно

...
Списъкът с причини за избягване на необезопасения секс е достатъчно
Коментари Харесай

Трихомонас – може и да не подозирате, че сте заразени


Списъкът с аргументи за отбягване на необезопасения секс е задоволително дълъг, само че ще го допълним с още една. Трихомониазата е една от малко познатите полово излъчени заболявания, заразяването с която е високорисково при секс без презерватив. Причинява се от едноклетъчните паразити от жанр Трихомонас (Trichomonas), които въпреки всичко са достатънчо едри, че да не преминат през стените на презерватива.

Трихомониазата визира по-често и с по-сериозни последици дамите. Мъжете са главно преносители на трихомони и по-рядко развиват зараза, която обаче може да докара до съществени затруднения. Заразяването, както и ранните етапи на трихомониазата постоянно не предизвикат никаква симптоматика. Така доста дами даже не подозират, че са инфектирани с микропаразитите от жанр Трихомонас.

Поне досега, когато се появят симптоим на вагинална зараза – бяло течение, вагинален сърбеж, парене при уриниране . Именно това са първите недоволства, появяващи се след заразяване с Трихомонас. Те са предизвикани от нарушавания баланс на вагиналната флора. Трихомоните са самобитни хищници, които изяждат потребните вагинални лактобацили и основават условия за бактериална или гъбична вагинална зараза.

Наред с неприятната симптоматика, трихомониазата основава и риск от по-сериозни затруднения. Възможно е да се развият разнообразни видове уроинфекции или да се стигне до недоразвитост на влагалищната лигавица. Най-висок риск от отрицателни последици има при заразяване с трихомонас по време на бременността. В тези случаи съществува риск от прибързано раждане или вътреутробно увреждане на плода.

Свързани публикации.. Трихомониаза – рисково ли е сивкавото течение през бременността? 0 Бяло течение – болестните случаи (І част) 7 Бяло течение – болестните случаи (ІІ част) 0

Успешна предварителна защита на заразяването с трихомонас може да се прави и при двата пола. Като основна мярка се предлага избягването на рисковите полови контакти. Като по-често засягана група, дамите може да разчитат и на спомагателни превантивни ограничения.

Те би трябвало да са ориентирани към поддържане салдото на вагиналната флора, която работи като натурален предпазен механизъм на влагалището против болестотворни сътрудници. Добре е да се заобикалят вагиналните душове и другите артикули за интимна хигиена, съдържащи нападателни към лактобацилите съставки. Употребата на такива артикули би трябвало постоянно да е съгласувана с доктор.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР