Либидото на жените съвсем естествено не остава константно през годините.

...
Либидото на жените съвсем естествено не остава константно през годините.
Коментари Харесай

Разстройство на сексуалното желание при жените


Либидото на дамите напълно естествено не остава постоянно през годините. Високите и ниските честоти на предпочитание се двоумят според от това дали съответстват с началото или края на интимната връзка, според от огромните житейски промени, бременността, менопаузата или съществуването на болести. Някои медикаменти, предписани по отношение на едно или друго психическо

разскройство, също могат да окажат отрицателно въздействие върху половия вкус.

Ако вашата липса на интерес към секса продължава или се връща постоянно, причинявайки стрес в живота ви, може да имате положение, познато като хипоактивно разстройство на половото предпочитание .

Въпреки че не съществува магическо число, което да засече нормата при половото предпочитание, което значи, че то може да варира от жена на жена, съществуват някои признаци, които са алармиращи:

a) Липса на интерес към какъвто и да е тип полова интензивност, в това число мастурбация.
б) Тотална или рядка ангажираност със полови мечти и мисли.
в) Тревожност от неналичието на полова интензивност или фикция.

Желанието за секс се основава на комплицирано взаимоотношение на редица фактори, част от които ще засегнем тук.

1. Физически аргументи.

1.1. Сексуални проблеми: Ако чувствате болежка по време на секс или не можете да достигнете до оргазъм, това може да редуцира либидото ви.
1.2. Медицински положения: Редица положения, които кардинално не са свързани със секса, могат да доведат до липса на предпочитание. Такива

да вземем за пример са артрит, рак, диабет, високо кръвно налягане, коронарна артериална болест и неврологични болести.
1.3. Лекарства: Някои медикаменти като антидепресантите от групата на селективните инхибитори на противоположното захващане на серотонин са известни като понижаващи половото предпочитание.
1.4. Лични избори: Чаша вино може да ви предразположи, само че прекомерно доста алкохол може пък да окаже противоположния резултат. Допълнително, пушенето понижава кръвотечението, което от своя страна е допустимо да попречва възбудата.
1.5. Хирургия: Всяка интервенция, обвързвана с гърдите или гениталиите, може да повлияе на себеусещането ви и респективно на половата функционалност и желанието за секс.

2. Хормонални аргументи.

2.1. Менопауза: Нивата на естроген спадат по време на прехода към менопаузата. Това може да понижи интереса към интимния акт и да докара до сухота във влагалищната лигавица, което да аргументи дискомфорт по време на

секс. Въпреки че доста дами към момента се радват на приемлив секс по време на менопаузата и отвън нея, някои се отличават с понижено либидо по време на хормоналната

смяна.
22. Бременност и кърмене: Хормоналните промени, умората и промененият облик на тялото подготвят към спирачки на половия живот.

3. Психологически аргументи

3.1. Тревожност и меланхолия.
3.2. Финансов и/или работен стрес.
3.3. Ниско самочувствие.
3.4. История на физическо или полово принуждение.
3.5. Предишни отрицателни полови прекарвания.

Свързани публикации.. Как неналичието на секс въздейства на женското здраве? 4 Климактериум – какво да чакаме дамите при менопауза? 0 8 храни и питиета, с които да повишим либидото 0

4. Взаимоотношения.

4.1. Липса на прочувствена непосредственост.

4.2. Нерешени спорове.
4.3. Лоша връзка във връзка със половите потребности, желания и граници.
4.4. Липса на доверие в колегата ви.

Имайки поради разнообразието от

причинители, може да отнеме доста време и самообладание преди да намерите верния доктор, който е задоволително опитeн

в сферата, с цел да ви помогне. Въпреки това си коства да преминете през трудността, с цел да си гарантирате по-здравословен живот в и отвън леглото.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР