Независимо дали става въпрос за вътрематочно устройство, хапчета, ваксина или

...
Независимо дали става въпрос за вътрематочно устройство, хапчета, ваксина или
Коментари Харесай

Защо сексуалното здраве е основно женска отговорност?


Независимо дали става въпрос за вътрематочно устройство, хапчета, ваксина или имплант,

контролът на раждаемостта е интегрална част от живота на дамата. Според ново изследване, извършено от Bustle Trends Group, върху 226 дами с друга полова ориентировка на възраст 18-34 години, 57% декларират, че се усещат по-активната страна за въпроси по отношение на бременност и полово излъчени заболявания, а 54% желаят техният сътрудник да се ангажира повече. Само 39% от дамите споделят, че половинката им е еднообразно заинтригувана от съответните тематики.

Когато приказваме съответно за надзор на раждаемостта, сега не са налични доста варианти, от които мъжете да се възползват, отвън нещо фрапантно

като вазектомията (хирургическа процедура за мъжка стерилизация) - мъжки контрацептиви просто към момента не съществуват. В този ред на мисли, мъжете постоянно биват упреквани за бавния напредък в тази тенденция и надлежно за обстоятелството, че дамите към момента понасят по-голямата част от тежестта на раждаемостта.

В края на 2016 година, да вземем за пример, огромно

клинично изследване на хормонален контрацептив при мъжете беше спряно поради опасения от съществени странични резултати . Жените обаче живеят със страничните резултати от контрола на раждаемостта в продължение на десетилетия. Означава ли това, че съществуват полови предубеждения, които дефинират ориста на дамите по този въпрос? Отговорът в действителност е малко по-сложен и опира до базови биологични разлики.

На първо място, съществува друг разбор на риска , когато става въпрос за мъжете. Когато дамите използват контрацептиви, те балансират рисковете на лекарството против рисковете от зачеване. Все отново самата бременност е притежател на опасности – даже животозастрашаващи такива. В случая обаче става въпрос за здрави мъже, които няма да понесат никакви опасности от бремеността. Само за информация, страничните резултати от изследването включвали сериозна форма на акне, промени в настроенията, меланхолия и даже едно самоубийство.

И все пак повече от половината мъже били позитивни, че биха употребявали контрацептива, стига да се пусне на пазара, оповестява CONRAD (научно-изследователска организация с нестопанска цел, която работи за възстановяване на репродуктивното здраве на жените). Последното обаче не е лесна задача. Докато дамите създават по една яйцеклетка месечно , мъжете създават милиони сперматозоиди непрестанно :

в

първия случай дамите могат да се възползват от нормалния си месечен цикъл и хапче за надзор на раждаемостта, само че във втория не съществува нищо сходно.

Свързани публикации.. Вътрематочни контрацептиви 0 Младежите не употребяват презервативи заради неудовлетворителен контакт 0 Орални контрацептиви - изгоди и опасности 0

Налице са няколко хормона, участващи в менструалния цикъл, и модулирането единствено на един от тях може да наруши плодовитостта, без да има голям резултат върху останалата част от женското тяло. В контрастност на това, при мъжете спирането на един хормон - тестостерон - може да окаже трагичен резултат върху организма, тъй че е доста по-трудно да се направи безвредно и дейно мъжко контрацептивно хапче.

Докато науката не напредне и достави мъжете с най-малко толкоз ефикасни и сигурни благоприятни условия за надзор на раждаемостта, колкото съществуват при дамите, налице е един способ, от който мъжете освен могат, само че и би трябвало да се възползват – потреблението на

презервативи
. За страдание, презервативите не са толкоз ефикасни, колкото другите способи: когато се употребяват вярно, те са единствено към 85% ефикасни при предотвратяването на бременност.

Това обаче не е единственият метод един мъж да понесе отговорност. В края на краищата той следва да бъде самодеен

във връзка с тестванията за полово излъчени заболявания и

да прояви

отвореност


дружно с партньорката си по отношение на другите разновидности за надзор на раждаемостта.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР