Списъкът с лекарства, които ще могат да се предписват на

...
Списъкът с лекарства, които ще могат да се предписват на
Коментари Харесай

Безплатните лекарства да домашно лечение на Covid стават факт идната сряда

Списъкът с медикаменти, които ще могат да се предписват на заболели с Covid-19 и заплащането им ще бъде поето от Здравната каса, ще бъде оповестен в петък и упованията са от идната сряда процедурата с безплатните лекарства и проучвания при коронавирас да е приключена. Това заяви министърът на опазването на здравето Стойчо Кацаров пред публицисти в Народното събрание.

На съвещание на Надзорния съвет на Здравната каса, на което са утвърдени промени на методиката за възнаграждение на лекарите в болничната и извънболничната помощ. На процедура ние сме подготвени със пускане напълно на амбулаторно лекуване на пациенти с Covid-19, сподели още министърът.

Той изрази очакване в началото записаните 39 Covid зони в поликлиниките да станат най-малко 150 в границите на седмица-две, тъй че пациентите да могат да бъдат обслужвани и лекувани амбулаторно.

Кацаров заяви, че Министерството на здравеопазването ще обезпечи на всички новоразкрити коронавирус зони опция да получат безплатно инсталация на стойност до 50 хиляди лв., която може да бъде преносим рентгенов уред, уред за лабораторна диагностика, ЕКГ.

Освен това стартира изпращането на пулсоксиметри във всички тези центрове. Всеки от тях ще получи сред 30 и 40 такива пулсоксиметъра, които да дават на пациентите, чието лекуване организират амбулаторно, с цел да могат да си мерят кислородната сатурация и в случай че тя слезе под избрани равнища, да бъдат приети в болница, сподели министърът.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР