Списъкът Магнитски“ и коалицията между Продължаваме промяната“ и Демократична България“

...
Списъкът Магнитски“ и коалицията между Продължаваме промяната“ и Демократична България“
Коментари Харесай

Политически игри: Ефектът „Магнитски“ в навечерието на изборите

„ Списъкът „ Магнитски “ и обединението сред „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ разместиха малко пластовете. Повечето анализатори чакахме да се повторят изборите от октомври 2022 година Те обаче се обрисуват като малко по-различни. “

Това сподели социологът Добромир Живков. Според него първата политическа мощ сега – ГЕРБ, потегля към тези избори със сериозен имиджов удар, а обединението сред „ Продължаваме промяната “ /ПП/ и „ Демократична България “ /ДБ/ има капацитет да стане първа политическа мощ . По думите му занапред ще се следи динамичността сред двете политически сили.

През седмицата бяха оповестени две социологически изследвания за настройките на българите. Според едното ГЕРБ има лека преднина, а съгласно другото – преимуществото е за обединението ПП-ДБ.

„ Нищо не постанова разграничаването на Движение за права и свободи от Делян Пеевски – това не въздейства на метода, по който гласоподават техните гласоподаватели. Това не се отразява и на имиджа на партията. Движение за права и свободи има един заледен облик, който разделя българското общество на две доста безапелационни групи “, разяснява политологът Христо Панчугов. Според него наложените от Съединени американски щати и Англия наказания е в основата на един по-голям диалог – за нуждата то смяна в България .

„ Обществото е наясно с това, само че липсва концепцията по какъв начин да се случи това и кой да го направи “, обясни политологът.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР