Спират плановия прием и плановите операции в Бургаска област, заради

...
Спират плановия прием и плановите операции в Бургаска област, заради
Коментари Харесай

Спират плановите операции и приема в болниците в Бургаска област



Спират плановия банкет и плановите интервенции в Бургаска област, поради пандемията, оповестяват от Регионална здравна ревизия. Мярката влиза в действие от 14 януари.

Изключение ще се прави единствено за трансплантации и лекуването на пациенти с онкологични болести, дейностите по асистирана репродукция и раждания. Причина за новите ограничавания са повишената заболеваемост.

Отчетените новозаразени с Covid-19 в бургаска област са над 857 на 100 хиляди население за последните 14 дни, демонстрират данните от РЗИ.

Достигнато е четвърто равнище на заболяемост, според националния действен проект за справяне с пандемията. Само за ден регистрирахме и рекорден брой новозаразени - 712, оповестяват от районната здравна ревизия.

Най-много от новите случаи са в община Бургас – 465 души, следват Несебър с 41 и Созопол с 38 случая. Бургаска област е и с максимален брой карантинирани възпитаници в страната - 2,77%.

Заради високия растеж на заболеваемост в бургаската болница разкриха ново Ковид поделение, като трансформираха в такова отделението по ревматология. Така лечебното заведение към този момент разполага със 130 лечебни кревати, заяви зам. шефът доктор Светослав Тодоров.

" Към сегашния миг имаме 17 свободни лечебни кревати. За благополучие в инфекциозно поделение броят на децата понижа, т. е. предходните дни се изписаха дечицата и все още се лекуват единствено 5 деца в неусложнено положение. Реанимационните ни кревати са на 50% заети. За миналото денонощие през нашия триажен център са минали 32-ма пациенти с Сovid зараза, от които 24 са приети в болница ".

В момента господства Делта разновидността, най-малко от тези, които са в болнично заведение, разяснява доктор Таня Василева, която е шеф на Covid отделението в болничното заведение във Ветрен.

" При Делта разновидността затрудненията са най-тежки. Тежки пневмонии, тежка дихателна непълнота, с емболии, най-често несъмнено белодробни, само че и от други органи. Ваксинираните не стигат до тежки затруднения.

По думите на доктор Таня Василева 95% от тежко болните не са били имунизирани.

Заради високия растеж на заболеваемост през днешния ден в Бургас се организира общински спешен щаб за справяне с пандемията, а на следващия ден следва подобен и на регионално равнище.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР