Спирането на ПУП-ове чрез Общинския съвет означава блокиране на целия

...
Спирането на ПУП-ове чрез Общинския съвет означава блокиране на целия
Коментари Харесай

Съветници искат да се спре шантажирането на инвеститорите в Пловдив

Спирането на ПУП-ове посредством Общинския съвет значи блокиране на целия град, твърди предприемачът, който през днешния ден бе поканен на , съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg. От Демократична България обаче отвръщат, че те в реалност стопират шантажирането на вложителите от страна на общината. Общинските съветници от Демократична България в Пловдив упорстват Общинският съвет да спре процедурата за гласоподаване на нови ПУП-ове, като даже сезираха министъра на районното развиване за това.

Той пък изпрати писмо, в което целесъобразно се сочи, че всяко продължение по този метод е нарушаване на закона.

Представители на бизнеса обаче стачкуват против това, като споделят, че писмото на министъра няма силата на законов акт, то не е разпоредба. " Знаем, че ЗУТ-ът е посредствен, само че с цел да работи бизнесът в града, би трябвало да намерите малка врата. Защо вие търсите къде е заровено кучето, с цел да спрете приемането на ПУП-ове. Съдът споделя кое е законно и кое не, вие нямате право. “, сподели Филипов.

Демократична България в Пловдив обаче прикани бизнеса да насочи цялата си сила не към общинските съветници, а към общинската администрация, която не действа законосъобразно. Те самите постъпват превантивно, с цел да не стигат решенията на Общинския съвет до съда.

Общинските съветници от Демократична България считат още, че правната неустановеност е безспорна причина за корупция и те изцяло схващат вложителите, които настояват, че търпението им се изчерпва. Още един път бе очебийно, че в писмото на министъра ясно се споделя, че в случай че продължава да се позволява разработване на подробни устройствени проекти, преди да е направена екологична оценка, това ще е нарушаване на закона.

Според Демократична България е добре, че това се обяснява в този момент, преди вложителите да са създали множество разходи, а по-късно съдът да установи незаконност. Затова преди към този момент изясненото законово състояние кметът вместо да губи време в чудене на кого да вмени грешките на личното си ръководство, създаващо незаконност, да притисне администрацията да си свърши добре и бързо работата  и в околните 2-3 месезца да има изискуема екологична оценка, с цел да се отпуши процеса за разработване на ПУП-ове. С бездействието си в този момент кметът е този,който блокира всички капиталови планове, настояват от Демократична България.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР