Спирането на Ланс Строл в зоната за сигурност на 13-я

...
Спирането на Ланс Строл в зоната за сигурност на 13-я
Коментари Харесай

От ФИА обясниха защо колата за сигурност бе изкарана в Гран При на Саудитска Арабия

Спирането на Ланс Строл в зоната за сигурност на 13-я завой в 17-та обиколка на снощната Гран При на Саудитска Арабия докара до излизането на колата за сигурност. Телевизионните фрагменти обаче демонстрираха, че болидът на канадеца са намира на безвредно място и действително нямаше потребност от цялостната неутрализация на надпреварата, защото и единствено виртуалната кола за сигурност щеше да бъде задоволителна.

Вместо това автобус шефът Нилс Витих реши да се презастрахова и изкара действителния автомобил за сигурност тъкмо в средата на спиранията в бокса. Това решение на Витих докара и до няколко промени в подреждането, защото избрани водачи имаха опцията да създадат „ безвъзмездни “ стопове, с което да завоюват позиции. Печеливши от този сюжет бяха Макс Верстапен и Люис Хамилтън. В случая Верстапен прескочи и двамата водачи на Ферари – Карлос Сайнц и Шарл Леклер, а Хамилтън единствено Леклер.

След надпреварата от ФИА обясниха за какво бе взето решението да се изкара цялостната кола за сигурност, а освен виртуалната такава.

„ От първичните фрагменти не ставаше ясно по какъв начин и къде тъкмо е позиционирана спрялата кола (Строл). Затова бе изкара колата на сигурността, като най-безопасното решение “, се споделя в късото изказване на ФИА, представено от Autosport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР