Спирането на газа от Русия или много по-високата цена на

...
Спирането на газа от Русия или много по-високата цена на
Коментари Харесай

Индустрията с апел за помощ заради цените на природния газ

Спирането на газа от Русия или доста по-високата цена на природния газ е предизвикването за съответни предприятия и огромни консуматори. За това сигнализират те.

„ Нямаме никаква публична информация за различните снабдители и цени на газа. Енергийният министър удостовери, че единият снабдител е гръцкият еквивалент на „ Булгаргаз “. По-важното е на каква цена идва газът и по какъв начин това ще повлияе за цените за промишлеността “, това разяснява пред Нова нюз Ивайло Найденов - изпълнителен шеф на Българската федерация на индустриалните енергийни потребители.

По думите му предприятията работят без ясно избрана цена.

„ Трябваше да има цена от 1 май, тя ще бъде избрана на 10 май със задна дата. Това не е казус, само че поради обстановката е още по-наложително да знаем на каква цена работим. Източникът на газ и маршрутът, по който се доставя дефинира директно крайната цена “, добави той.

Найденов е на мнение, че таван на цената на газа би била сполучлива краткосрочна мярка.

„ Не е ясно обаче по какъв начин ще бъдат покрити разноските над този таван “, разяснява още той.

Преди ден в своя позиция Българската федерация на индустриалните енергийни потребители обявиха, че в случай че държавното управление не предприеме ограничения са в подготвеност за митинги.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР