Спецсъдът прекрати и върна на прокуратурата делото срещу бившия шеф

...
Спецсъдът прекрати и върна на прокуратурата делото срещу бившия шеф
Коментари Харесай

Спецсъдът върна на прокуратурата делото срещу бившия шеф на Фонда за лечение на деца


Спецсъдът приключи и върна на прокуратурата делото против някогашния началник на Фонда за лекуване на деца Павел Александров и 3 негови подчинени поради неясноти и несъгласия в обвинителния акт.

Александров, който беше отпред на фонда от септември 2014 година до април 2016 година, и служителките Катерина Котена, Татяна Радева и Станислава Горанова са упрекнати за незаконен сговор, длъжностно заграбване, закононарушение по работа и непозволено разходване на пари от бюджета на фонда.

Според съда в обвинителния акт има разминаване сред датите на Радева и останалите трима, когато са се сговорили да правят закононарушение. По този метод се основава неизясненост и несъгласие и се накърняват нейните права.

Фактически изказвания в обвинителния акт са изложени непоследователно в позитива и в обстоятелствената част, което предпоставя неизясненост и комплициране, е другата констатация на съда. Според магистратите липсват и в действителност изказвания за метода на реализиране на съответното заграбване и по какъв начин са образувани вредите за Фонда. Това е довело до ограничение правата на подсъдимите.

Извън залата беше Маргарита Минос, която е българка, живееща в Париж, и подслонявала по време на лекуването им болните деца и техните майки, заяви Канал 3. Тя изясни, че е давала квартири на 4 души за 60 евро, което било извънредно преференциално, както и, че те били в доста положителни. В момента тази процедура е прекратена. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР