Спецпрокуратурата ще протестира изменението на мярката за неотклонение на Нено

...
Спецпрокуратурата ще протестира изменението на мярката за неотклонение на Нено
Коментари Харесай

Прокуратурата иска Нено Димов в ареста

Спецпрокуратурата ще стачкува изменението на мярката за неотклонение на Нено Димов. Държавното обвиняване ще внесе митинг против определението на Специализирания углавен съд от 15 април 2020 година, с което Димов е пуснат под „ домакински арест “.

Димов е обвинен поради водната рецесия в Перник и е в ареста от януари. Той е упрекнат, че не е извършил отговорностите си и не се е погрижил да приключи подаването на вода за промишлени потребности, макар че е бил осведомен, че притокът в язовир „ Студена “ е доста по-малък от разхода на вода.

В определението си от 15 април съдът удостовери, че показаните от прокуратурата доказателства по делото дават съображение да се направи обосновано съмнение, че обвиненият е направил закононарушението, за което е упрекнат - умишлена занемареност в качеството му на настоящ министър на Министерство на околната среда и водите, съдействала за водната рецесия в Перник и района. Съдът сочи също, че въпреки и да е намаляла, заплахата той да извърши ново закононарушение и да въздейства на очевидци по делото, не е минала.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР