Спецпрокуратурата и спецсъдилищата бяха закрити, защото притесниха хора с много

...
Спецпрокуратурата и спецсъдилищата бяха закрити, защото притесниха хора с много
Коментари Харесай

Иван Гешев: Спецпрокуратурата и спецсъдилищата бяха закрити, защото си вършат работата

Спецпрокуратурата и спецсъдилищата бяха закрити, тъй като тормозиха хора с доста огромен финансов запас и лица от публичния живот. Те бяха закрити, тъй като правят своята работа. Това сподели на брифинг основният прокурор Иван Гешев.

" Въпреки всичко, което се случва, даже няколко дни преди да престанат да съществуват, спецпрокуратурата и спецсъдилищата не престават да работят и получават поздравления от сътрудниците ни от Европа ", добави той.

По думите му никой не е очаквал да бъдат толкоз ефикасни.

" Последиците, които най-вероятно предстоят, няма да се дължат на българската правосъдна власт и в частност на българската прокуратура. Проблемите, които към този момент настъпват, ще бъдат за сметка на тези, които направиха нещо (да бъдат закрити). Въпросите оттук насетне би трябвало да бъдат задаване не на прокуратурата и правосъдната власт, а на българските политици ", сподели Гешев. 

" Предвиждам, че резултатът от закриването на тези структури всъщност, ще има последствията на прошка за огромна част от тези 800 правосъдни производства, които са " висящи ", евентуално и за правосъдните процеси ", съобщи още той.

Главният прокурор напусна конференцията без да дава отговор на журналистически въпроси.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР