Специалностите Право, Психология и Софтуерно инженерство водят класацията за най-много

...
Специалностите Право, Психология и Софтуерно инженерство водят класацията за най-много
Коментари Харесай

Право, Психология и Софтуерно инженерство най-желани в СУ

Специалностите " Право ", " Психология " и " Софтуерно инженерство " водят класацията за най-вече кандидат-студенти след първото класиране за банкет в Софийския университет " Св. Климент Охридски ". След него във висшето учебно заведение са признати 5682-ма души в постоянна и задочна форма на образование, държавна поръчка и платено образование, оповестиха от университета. Така остават свободни над 120 места от авансово декларираната численост нови студенти.

9356 са били кандидат-студентите в Софийския университет. Сред желаните специалности са още " Графичен дизайн ", " Предучилищна и начална учебна педагогика " (задочно), " Английска лингвистика ", " Международни връзки " (редовно), " Журналистика " (редовно), " Връзки с обществеността " (редовно) и " Компютърни науки ".

От 6 до 8 юли в това число класираните от първия стадий претенденти могат да се запишат в специалността, в която са класирани, като не вземат участие в идващите стадии. Класираните по първо предпочитание би трябвало да се запишат на този стадий от класирането, без право на потвърждаване или изчакване края на класиранията.

Класираните по второ, трето и така нататък предпочитание могат да се запишат в специалността, за която са класирани от този стадий, или да заявят предпочитание за присъединяване в идващото нареждане. Ако решат да чакат банкет в по-желана компетентност, би трябвало да подават диплома-оригинал за приблизително обучение и да попълнят декларация за присъединяване в идващите стадии.

Класирани от първия стадий на класирането претенденти, които не се запишат в специалността, в която са признати, или не потвърдят желанието си за по-нататъшно присъединяване в идващите класирания, отпадат и губят мястото си. Незаетите от тях места се попълнят на идващото класиране.

Некласираните от този стадий претенденти вземат участие автоматизирано в идващия стадий.

Второто класиране е на 12 юли. Третият късмет за банкет е на 19 юли. Резултатите от това класиране са дефинитивни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР