Специално за “Труд д-р Людмила Емилова продължава своята поредица на

...
Специално за “Труд д-р Людмила Емилова продължава своята поредица на
Коментари Харесай

Христо Радевски от Казанлък за програмата на д-р Емилова: Само за година стопих 49 кг

 34-1

Специално за “Труд ” доктор Людмила Емилова продължава своята поредност на дълголетието. Тя е доктор с три специалности – вътрешни заболявания, кардиология и ревматология и здравен мениджмънт. След като изпитва системата за лекуване с плодове, чай и мед върху себе си и съумява да се избави от доста тежки заболявания, взема решение, че ще се довери на природосъобразната медицина. Насърчава я създателката на метода Лидия Ковачева. През 1993 година доктор Емилова открива медицинския си център за безлекарствено лекуване, през който са минали над 45 000 пациенти от целия свят. Мнозина са се избавили от шаблонно дефинираните от формалната медицина като нелечими болести и като бонус са стопили килограми, освен това с дълготраен резултат. През 1997 година доктор Емилова става единственият български член на Лекарската асоциация към Обществото за натурална хигиена на Съединени американски щати.

Да направиш гражданска война с тялото и мислите си, е работещата формула, с която Христо дефинира най-кратко случилото се с него за 12 месеца. В медицинския център на доктор Емилова идва преди година след опити проба/грешка за справяне с насъбраните килограми и откритата през 2015 година подагра. Болките в десния крайник го измъчвали на пристъпи и Христо решил самичък да си помогне. През цялата 2016 година мъжът не консумирал никакви месни артикули и получил облекчение на подаграта, но… натрупал 22 кг.

Тежал 145 кг при растеж 185 см. Проблемите му с килограмите в действителност почнали, откакто спрял дейното спортуване. Качил 50 кг за няколко години и след тях продължавал да натрупа по малко, само че постоянно. И по този начин до преди една година, когато с идването в медицинския център на доктор Емилова нещата се преобърнали. По-точно казано се подредили по верния метод в интерес на здравето на Христо.

Той потърсил лекарката, с цел да получи информация за здравословното хранене и да го тества като опция на комфортните за формалната медицина клишета. Първата му стратегия била 10-дневна и мъжът разкрил, че резултатите са доста бързи. Свалил 10 кг, само че това било по-малката част от триумфа. Освен подагра и затлъстяване Христо имал увеличаване и омазняване на черния дроб, повишени равнища на инсулин /предшестващи появяването на диабет втори тип/, постоянно го атакували простуди.

От лекциите на доктор Емилова схванал, че с готовност и самодисциплина може да реализира всичко. Дал си сметка, че прекъсването на месото за година време, което приложил, имало стеснен резултат. В този интервал Христо приемал млечни храни и доста тестени артикули. Потискала се болката в десния крайник, нямало ги тежките пристъпи на подаграта, обаче килограмите изхвърчали. След като направил зареждането по самостоятелна скица от медицинския център, мъжът напълно сменил метода си на хранене. Два пъти на ден хапва плодове, за обичаните си череши споделя, че може да изяде цяла щайга и с неспокойствие чака сезона им. Консумира сурови зеленчуци, бобови храни, макарони от твърда пшеница, приготвени без лой, първокласен пълнозърнест самун, ядки. На 10-15 дни включва дребна порция месо или прясна риба с огромна зеленолистна или зеленчукова салата. След 18 ч. не яде нищо, каквито и изкушения да се появят. За всичко в чинията внимава да е от сигурен снабдител, а най-добре да е споделено с другари. Неслучайно е довел и някои от тях в медицинския център, с цел да видят сами по какъв начин е постигнал своите впечатляващи резултати.

През март 2018 година Христо тежи 96 кг и съгласно доктор Емилова отслабването ще продължи, тъй като мъжът е прецизен в режима си. При всяка опция през деня върви пеш, в уикендите минава с колело до 15-20 км. Няма пристъпи от подагра, кръвното му е обикновено, черният дроб към този момент не е наедрял и омазнен, в норма са и всички проучвания.

Това може да реализира единствено осведомен човек, уверен е Христо. Дезинформираният бърка и се впуска в неефективно самолечение. Програмата на доктор Емилова ми отвори път към здравето, споделя мъжът. А лекарката ме завоюва най-вече с това, че изяснява нещата в детайли и безапелационно, без да е последна. Останалото е въпрос на персонален избоp.

Картофи със зеленчуци на пара и чеснов ядков сос

 s10-2

Продукти за
две порции:
300 г обелени картофи,
300 г зеленчуци микс (може и замразени),
50 г сурово кашу или белен недопечен слънчоглед /предварително изкиснати във вода/,
70 мл вода,
2 скилидки чесън,
2-3 стръкчета копър,
къри и самардала на усет

Начин на подготвяне:
Нарязваме картофите на едри кубчета, подреждаме ги върху ветрило (пособие за варене на пара), сложено в тенджера, в която сме поставили вода – да покрие на 2-3 см дъното. Може да се употребява и профилиран апарат за готвене на пара. Върху картофите слагаме и зеленчуците. Затваряме капака и задушаваме на слаб огън към 40 мин. или до момента в който омекнат картофите. Соса подготвяме като блендираме тънко ядките, 70 мл вода, чесъна и подправките. Разпределяме задушените зеленчуци на 2 порции в дълбоки чинии. Заливаме със соса и поръсваме с наситнения копър.

Рецептата е на Веселин Станков – консултант-сътрудник
в медицинския център на доктор Емилова.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР