Специално за начинаещи диджеи е отключено лоното, а ние всяка

...
Специално за начинаещи диджеи е отключено лоното, а ние всяка
Коментари Харесай

Възмутени сме, че с разрешение на Община Бургас се изгавриха с паметта на 240 загинали антифашисти

Специално за начинаещи диджеи е отключено лоното, а ние всяка година за 9 септември желаеме категорично документално позволение от администрацията, с цел да поставим вътре венци

Живко Господинов е общинският водач на БСП-Бургас. Рзговаряме с него във връзка осъщественото светотатство навътре в Пантеона в Морската градина. Символът с така наречен Вечен огън бе употребен от двама безусловно незнайни диджеи за подиум при снимане на промоционален клип. Скандалната подготовка с озвучаването за любителската техно и хаус изява бе публикувана в обществените мрежи, само че се появи напълно публично и на страницата на общинското радио, където пък на фотография от същото събитие " цъфна " и самият зам.кмет по културата Диана Саватева. Вижда се, че спомага на осъществяването. Дуото, наричащо себе си BORA Project е поставило  музикалната си техника в самия център на монумента, повдигнат в памет на починалите в битката с фашизма 240 идейно предани на комунизма и социализма бойци от Бургас,  което скандализира соцобщността в морския град.

-Г-н Господинов, по какъв начин узнахте за светотатството, както го нарекоха от Вашата партия, за осъщественото в лоното на Пантеона, върху самия Вечен огън, където полагате цветя и венци?

-Получихме няколко позвънявания в централата ни на ул. „ Фердинандова ”, с които възмутени гости на Морската градина са станали очевидци на протичащото се в мемориалния монумент, най-много на мощната дискотечна музика, която е ехтяла от вътрешната страна. Това е подигравка с паметта на починалите. Точно върху Вечния огън е била сложена техниката им за клипа. Тези двама младежи са били позволени вътре с разешение, някой им е отключил – те са скачали и викали тъкмо върху най-почитаното от нас място, където се отдава респект на починалите в битката с фашизма. Хората ни питаха за спомагателна информация какво става вътре, в действителност по този начин разбрахме.
 Точно на това място никому незнайните диджеи от BORA Project са мовтирали преди дни своята спонтанна сцена
акво предприехте вие по-късно?

-Направихме си труда да отидем на място, с цел да разберем от първо лице какво се случва. За страдание разбрахме след това, не тъкмо в деня, когато тези младежи са снимали клипа си, а на идващия. Изпратиха ни и публикация от уеб страницата на Общинското радио " Гласът на Бургас ", което се финансира от налозите на всички жители. Видяхме, че са разгласили клип и фотоси от празненството. Виждаме, че на купона им участва зам.-кметът по просвета Диана Саватева. Възмутително е – някои от хората, които ни потърсиха, имат починали дядовци и прадядовци, чиито имена са на стените в Пантеона. Те са уважавани жители, за тях това е свято място.

-Бихте ли изброили имена на някои от починалите в битката против фашизма?
 Всяка година на 9 септември социалистите слагат цветя край Вечния огън в Пантеона. Мястото е сакрално за тях
-Има изписани 240 имена на паднали в битката за победа на социализма и комунизма в България. Николай Тишев например има родственици в този лист, Димитър Атанасов също. Той ми се обади за случая. Името на дядо му е изписано измежду починалите. Димитър Атанасов изяснява на своите деца, че това е монумент, в който се отдава респект, а в един миг става очевидец на тази разюздана сцена. Членове на партията ни също се обадиха. Бяха сюрпризирани, че нещо такова въобще може да се случи и то със единодушието на Общината, тъй като Пантеонът по принцип непрекъснато е заключен.

-Тоест някой от управлението на Общината го е отключил във връзка снимането на музикалния клип на тези момчета?
 Стотици членове и симпатианти на Българска социалистическа партия, внуци на починали антифашисти всяка година сервират цветя и венци там,
където изгряващите диджеи се клатят в ритъма на хаус и техно музика
-Точно по този начин. Дори ние, когато организираме обичайното си възпоменателно събитие там за 9 септември, го вършим с предварителна молба по процедура. За да сложим цветята и венците на мястото на Вечният огън в избран час и след това се заключва. За да не се нарушава цялостта на паметника  във вътрешността.

-А Вие чухте ли се с госпожа Саватева, тя какво мисли по въпроса?

-Не, не съм беседвам с нея, обидно ми е, следва да я попитам за тяхната позиция. Но съм сюрпризиран, меко казано, че такова нещо се е провело с позволение и явно подпомагане на Общината.
 Подготовка за 9 септември 2015 г.  Обичайна фотография на БСП-актива от Бургаска област
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР