Специално за auto-press.net от Юта Клайншмид, Global Press, Гросгерау, Германия

...
Специално за auto-press.net от Юта Клайншмид, Global Press, Гросгерау, Германия
Коментари Харесай

Премиум седанът Genesis Electrified G80 - първа среща

Специално за auto-press.net от Юта Клайншмид, Global Press, Гросгерау, Германия

Шансовете са доста положителни Genesis да се изправи почтено против висшата автокласа на Германия. Съотношението цена-качество за Electrified G80 е непобедимо в този сегмент, началната цена е 69 200 евро. За тези пари клиентът получава петметров седан с охолно общоприетоо съоръжение и задвижване на всички колела. Марката Genesis към този момент е доста сполучлива в Азия и Америка.

Красивият нов елкореец е основан на стандартния седан G80 и е деликатно създаден, с цел да се употребява капацитетът на електрифицираното задвижване. С самостоятелни дизайнерски характерности, устойчиви материали и усъвършенствана 800-Волтова архитектура, моделът слага нови стандарти в премиум сегмента EV. Шасито и задвижването на Electrified G80 са тествани и усъвършенствани в продължение на десетки хиляди тестови километри, с цел да отговорят на първокласните условия в региона на ръководството и комфорта.

„ Electrified G80 е сърцето на нашата продуктова гама и съставлява най-ясната интерпретация на идентичността на марката Genesis до момента. Той съвършено балансира спортни и елегантни характерности с условията за електрифицирана резистентност. Нашата цел е да създадем неповторимо, въодушевено от дизайна преживяване за нашите клиенти “, сподели СангЮп Лий, старши вицепрезидент, началник на световната марка Genesis.

Седанът наподобява ослепително, впечатлени сме от стилно уравновесените пропорции на каросерията. Можете да видите и почувствате вниманието към детайла, пристрастеността и ентусиазма, с които Genesis прокарва този план напред повече от десетилетие. Решетката има изравнена аеродинамична повърхнина и двуцветна мрежеста обвивка. Портът за зареждане е ловко интегриран в решетката. Капакът с форма на елмаз се слива толкоз тънко в присъщия модел на G-Matrix, че е на практика незабележим, когато е затворен.

В композиция с извънредните 19-инчови алуминиеви джанти в турбо дизайн и спомагателни панели на долната част на купето, коефициентът на аеродинамично противодействие пада до впечатляващо ниските 0,26. Като алтернатива се предлага и слънчев покрив. Високоволтовият батерия на автомобила може да се зарежда с генерираната слънчева сила, с цел да се усили пробегът и да се предотврати разреждането на батерията при дълготрайно паркиране. В течение на една година може да се генерира сила за спомагателен обсег до 1150 километра. Това в действителност е иновация!

Интериорният дизайн на Electrified G80 се основава на концепцията за "красотата на бялото пространство ", въодушевена от обичайна корейска архитектура, съчетаваща готин първокачествен дизайн с шир и авангардни технологии. Вътре, финната, ароматна и деликатно обзработена кожа, и приложения от тънко същинско дърво основават атмосфера на салон на първокласна лимузина. С електрически регулируеми, отопляеми и вентилирани и добре завършени седалки начело и откъм гърба, нищо не пречи на спокойното ваканционно пътешестване.

Както и при другите модели G80, интериорът начело е разграничен на две зони, горната "Панорама " - и долната "Контролна " зона. Тези две ясно дефинирани зони са разграничени от кормилото и тънките вентилационни отвори, които се простират по цялата широчина на извитото арматурно табло. В горната панорамна зона има 12,3-инчов инструментален клъстер, който е допълнен от 14,5-инчов информационно-развлекателен екран с екран с висока разграничителна дарба.

Аудио системата е създадена в съдействие с Lexicon. Тя разполага със 17 високоговорителя и 14-канален, 17-позиционен Quantum Logic Surround Sound. Централна звукова лента с пет високоговорителя, кевларов конус, средночестотен драйвер начело, акустични лещи и железни решетки на високоговорителите обезпечават в действителност добър тон, осем-инчовият субуфер под седалките създава богат бас.

Премиум седанът разполага с два електромотора с мощ 136 кВт, единият от които задвижва предните колела, а другият – задните. Мощността на системата е 272 кВт/370 к.с.

От чист възторг удължих първото тестово шофиране до три часа без боязън от дефицит на пробег с това транспортно средство. С ултра-бързо зареждане при точка на зареждане от 350 кВт, батерията може да се зареди от 10 до 80 % за малко под 22 минути. Electrified G80 може да се зарежда от 10 до 100 % за към 7,5 часа благодарение на стенна кутия от 11 кВт.

Спецификации Genesis Electrified G80

Дължина / широчина / височина: 5 005 / 1 925 / 1 470 метра
Двигател: 136 + 136 кВт AWD
Мощност: 272 квт / 370 к.с
Предавателна кутия: автоматизирана
Ускорение: от 0 до 100 км/ч за 4,9 секунди.
Максимална скорост: 225 км/ч
Консумация на електрическа енергия: (WLTP комбиниран) кВт/100 км 19.1
C02 излъчвания: 0 g /км,
цена – от 62 900 евро
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР