Специално за auto-press.net от Ларс Валеранг, Global Press, Гросгерау, Германия

...
Специално за auto-press.net от Ларс Валеранг, Global Press, Гросгерау, Германия
Коментари Харесай

Коментар: Конвенционалните горива са незаменими

Специално за auto-press.net от Ларс Валеранг, Global Press, Гросгерау, Германия

Е-горивата /синтетични, климатично неутрални горива/ ще останат дефицитна стока за дълго време, съгласно Потсдамският институт за проучване на въздействието върху климата (PIK). В това отношение възможното несъгласие, за което предизвести федералният министър на превоза Фолкер Висинг (FDP), против решението на Европейски Съюз да спре последователно моторите с вътрешно горене, е половинчато.

Защото политикът лимитира причините си в интерес на мотора с вътрешно горене единствено до потреблението на синтетични, климатично неутрални горива. На фона на неравномерен енергиен преход, решението на Европейски Съюз да забрани новите транспортни средства с мотори с вътрешно горене до 2035 година би трябвало да бъде анулирано в полза на дълготрайно функциониращия автомобил.

Въпреки че автомобилната промишленост се е потвърдила като извънредно гъвкава, когато става въпрос за цялостно превръщане на производството към електрически транспортни средства, самото произвеждане на електрически коли никога не е изцяло решение.

Защото:
1. Комбинацията от все по-трудно и нестабилно произвеждане на електрическа енергия с по едно и също време повишаване на търсенето на електрическа енергия в огромен мащаб - също заради немския едностранен опит да отоплява постройките единствено с термопомпи, консумиращи електрическа енергия в бъдеще, може да докара до доста съществени усложнения в доставката на сила. Свързаните с това последствия са мъчно предвидими.

2. През последните години беше реализирано изненадващо огромен софтуерен прогрес във връзка с енергийната успеваемост на транспортните средства с стандартно задвижване с ДВГ. Всички свързани с това разработки са сведени до парадокс със възбраната на зряла технология, в това число все по-добрите и по-практични хибридни системи.

3. Автомобилната промишленост към момента може да се размине с „ бушонирано “ око. Въпреки това самостоятелните водачи, дребните и междинни компании, които зависят от функционираща подвижност в Германия и Европа, най-вероятно ще бъдат стопански обезпокоени от актуалната транспортна политика, която е доминирана от чиновници на Европейски Съюз.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР