Специално за auto-press.net от Ларс Валеранг, Global Press, Модена "Cielo"

...
Специално за auto-press.net от Ларс Валеранг, Global Press, Модена "Cielo"
Коментари Харесай

„Небесното“ Maserati MC20 Cielo ни беше представено в Модена - видео

Специално за auto-press.net от Ларс Валеранг, Global Press, Модена

"Cielo " е италианската дума за небе. Maserati по този начин назова новата версия Spyder на супер спортния автомобил MC20, който ни беше показан в основния цех в Модена. Пред поканената и празнично облечена аудитория новодошлият автомобил, оборудван с порти вид „ крило на чайка “, мина през завеса в неестествен небесен декор с прелест почтена за филмиране. С MC20 "Cielo " италианската марка спортни коли акцентира още веднъж звездния си искра, откакто през последните години търсеше клиенти на пазара с по-висок размер.

"Cielo " с отворен покрив е нещо като по-младия, летен брат на затвореното Maserati MC20. При отваряне кабриолетът прави спортно, първокласно усещане и излъчва италианско наслаждение от шофирането в изключително бързия му тип. Оборудван с новия мотор "Nettuno " V6, моделът с две порти предлага мощ от 463 квт/630 к.с.

Акцентът на Cielo е специфичният новаторски прибиращ се покрив. Изработен е от електрохромно стъкло, което може да се промени от транспарантно до непрозрачно с натискане на бутон с помощта на технологията за диспергиран течен кристал (PDLC). Покривът също по този начин реализира най-хубавите в класа си стойности във връзка с топлоизолация и скорости на отваряне и затваряне от единствено дванадесет секунди.



Пространството в Cielo е същото като в затворения вид, както и силуетът. Дизайнът никога не е фрапантен или нападателен, само че резервира образния баланс сред класиката на Maserati и суперавтомобилите от днешното потомство.

„ Умишлено избягвахме огромен брой въздухозаборници и спойлери, с цел да запазим ясната линия “ - споделя основният дизайнер Клаус Бусе - „ Автомобилът би трябвало да излъчва специфичната грациозност, с която Maserati е толкоз прочут. Spyder притегля вниманието както с чистотата на формите си, по този начин и с изисканата си аеродинамика. Това беше усъвършенствано при обширни проби в аеродинамичен тунел с отворен и затворен покрив. Никой дизайнерски подробност не е непотребен, всичко има своята функционалност. “

Единствената отстъпка само че поради резултата на изненадата са вратите с крило вид бътерфлай, които има и купето. Те вършат доста по-лесно влизането и излизането и дават ясна панорама към карбоновия кокпит и отчасти свободно стоящите предни колела. Въпреки пуристичния дизайн, на външния тип на Cielo не му липсва самочувствие - задната част наподобява извънредно мускулеста. А логото на тризъбец не е изобразено единствено на решетката на радиатора, само че и свети гордо в зоната до B-колоната.

Изключително грациозен резултат има и новият цвят на боята "Аквамарин ", който не е непосредствено наследник, а наподобява като извънредно ярък, съвсем бял синьо-сив с доста тънък седефен тип. До известна степен Cielo в действителност има тайнствен небесен цвят.

Акцентът на Maserati MC20 – без значение дали е отворен или затворен – остава мощното задвижване. Той генерира същата мощ като Maserati MC12, създаден сред 2004 и 2005 година със своите дванадесет цилиндъра и шест литра работен размер. С работен размер от три литра, елементът на MC20 е единствено на половина по-малък от този на прославения му предходник.

Инженерите на Maserati са се отказали от непотребната електроника в доста съставни елементи на задвижването, шасито и диференциала. Тук към момента всевъзможни неща работят механично, което значи, че държанието при ускоряване наподобява доста естествено. По време на тестови обиколки на спортната писта в Модена, MC20 се оказа извънредно чевръст, без да отприщи силата си прекомерно брутално. Въпреки това спортистът форсира от 0 до 100 км/ч за три секунди, от 0 до 200 км/ч за 9,2 секунди и доближава оптималната скорост от 320 км/ч.

Cielo има и нови системи за дейна сигурност. В допълнение към датчиците за паркиране, камерата за заден ход и наблюдението на мъртвите зони, които купето също има от моделната година 2022, новият Spyder вкарва самостоятелна спешна спирачка, различаване на пътни знаци и нова 360-градусова камера.

Мултимедийната система Maserati Intelligent Assistant (MIA) и онлайн услугата Maserati Connect също са на борда. Има и наслаждение за ушите - с изключение на красивия V-6 тон. MC20 Cielo е оборудван с висококачествена аудио система "Sonus faber ". Системата е особено усъвършенствана, с цел да отговори на потребностите от звучност и позициониране на интериора на Spyder. Общо дванадесет високоговорителя са ситуирани по подобен метод, че да създават оня натурален тон, който характеризира аудиосистемите на италианската марка от висок клас.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР