Специално обучени медицински кучета могат да разпознаят с точност до

...
Специално обучени медицински кучета могат да разпознаят с точност до
Коментари Харесай

Кучетата надушват с 96% точност заразени с коронавирус

Специално подготвени медицински кучета могат да разпознаят с акуратност до 96%, позитивни проби от твърди ново изследване.
Изследването, извършено от експерти от Центъра за на университета в Пенсилвания, откри, че кучетата могат да бъдат подготвени да разпознават проби от слюнка и урина на пациенти, които са имали позитивен тест за COVID-19.
" Уникалната миризма, обвързвана със заразяване със SARS-CoV-2, налична в човешката урина, както и в слюнката, дава подтик за развиването на скрининг въз основата на миризми, без значение дали посредством електронни, химически или биологични способи за засичане ", настояват откривателите.
Съществува обаче известно безпокойствие във връзка образованието на такива кучета, защото крайната цел е те да откриват COVID-позитивни пациенти на публични места, а не посредством такива проби. Подобно образование би било рисково, защото четириногите служащи ще би трябвало да бъдат подготвени към хора, които са имали позитивен тест за ковид.
Изследователите показаха угриженост по отношение на метода за даване на проби, употребявани за образование на кучета, защото има риск те да свикнат с съответни проби, вместо с избрана миризма на COVID-положителна проба.
„ Бъдещото образование на кучета и следствието на биологични, химични и електронни детектори би трябвало да се концентрира върху увеличението на броя на използваните проби “, се показва в проучването.
В идеалния случайв процеса на образование би трябвало да се употребяват доста проби.
Това не е първото изследване, което разпространява концепцията, че коронавирусът може да бъде открит благодарение на медицински кучета. Използването на такива кучета на публични места се счита за евентуален способ за безвредното отваряне на интернационалните пътувания.
 Починалите от COVID-19 в света надвишиха три милиона Починалите от COVID-19 в света надвишиха три милиона
Общият брой на умрелите вследствие на COVID-19 в света надвиши три милиона, сочат данните от университета " Джонс Хопкинс ", представени...
През февруари немска ветеринарна клиника съумя да образова кучета да откриват новия ковид в проби от човешка слюнка с акуратност от 94%.
Животните имат способността да разграничат инфектирани от незаразени хора, както и безсимптомни и симптоматични пациенти с Коронавирус.
Във Финландия подготвени кучета бяха употребявани предходната година в пилотен план на летището в Хелзинки-Вантаа.
Международното летище в Сантяго, Чили, също употребява кучета.
Публикувано през март изследване откри, че тайландски подготвени кучета откриват с съвсем 95-процентна акуратност COVID-19 в човешка пот и могат да бъдат употребявани за идентифициране на коронавирусни инфекции в натоварени транспортни центрове в границите на секунди.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР