Специално обучени делфини са поставени на пост пред черноморската военна

...
Специално обучени делфини са поставени на пост пред черноморската военна
Коментари Харесай

Русия пази с бойни делфини пристанището в Севастопол от украински водолази |

Специално подготвени делфини са сложени на пост пред черноморската военна база на съветския флот в Севастопол, заяви на уеб страницата си Военноморският институт на Съединени американски щати. Откритието в областта на т. н. бяло разузнаване е на опитния специалист по подводниците Х. И. Сътън. От анализите на сателитните фотоси, които е направил специалистът, делфините са на вахта пред входа на севастополското пристанище от февруари, когато там са били инсталирани специфични заграждения за тях. Времето почти съответствува с началото на войната в Украйна.

„ Кошарите “ на делфините са сложени в непосредствена непосредственост до вълнолома от вътрешната му страна, откъм пристанището. Севастопол е най-значимата военноморска база на съветския флот в Черно море. На делфините могат да бъдат възлагани интервенции против водолази – обичайната роля, за която Съединени американски щати и Русия образоват морски бозайници. Те биха попречили на украинските елементи за специфични интервенции да обхванат под водата в пристанището, с цел да саботират вероятно военни кораби.

Вътре в пристанището на Севастопол се намират доста скъпи кораби на съветския флот, които са предпазени против въздушни офанзиви на Украйна, само че, съгласно сателитните фотоси са уязвими за подводен бойкот. По време на Студената война руският флот създаде няколко стратегии за морски бозайници, в това число образование на делфини в Черно море. Отрядът от този момент, та до през днешния ден е основан в Казачия Бухта покрай Севастопол.

С разпадането на Съветския съюз през 1991 година частта минава към украинските военни, само че след анексирането на Крим от Русия през 2014 попада под контрола на съветския флот. Впоследствие стратегиите за морски бозайници на Русия са разширени, а делфините са върнати на оперативна работа.

В арктическия Север съветският Северен флот употребява също разнообразни типове морски бозайници. Белугите и тюлените, и двата с огромни пластове мазнини, с цел да се затоплят, са по-добре предпазени от студа в сравнение с делфините, употребявани в Черно море. Арктическото звено също стана по-активно през последните години. В Оленя Губа, секретната военноморска база на Главна дирекция за дълбоководни проучвания (ГУГИ) са основани и кошари за белуги.

На 23 април 2019 година подготвена белуга се появи в Северна Норвегия. Местните поданици го нарекоха „ Хвалдимир “ и се счита, че китът е избягал от програмата на съветския флот.

Още през 2016 за пазаруването на пет млади бойни черноморски делфина от породата афала на обща стойност 1.75 милиона рубли. Делфините за армията трябваше да дават отговор на следните условия: отношение на женски към мъжки - 2:3; минимална възраст - три години; оптималната възраст - пет години; минимална обща дължина на тялото - 2,3 м; оптималната обща дължина на тялото - 2,7 м; положение на кожата - без забележими провали.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР