Специалният прокурор Робърт Мълър се е съгласил да даде показания

...
Специалният прокурор Робърт Мълър се е съгласил да даде показания
Коментари Харесай

В крайна сметка Мълър ще се яви да говори пред Конгреса за руските връзки на Тръмп

Специалният прокурор Робърт Мълър се е съгласил да даде показания на 17 юли за отчета си за съветската интервенция в президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година, заяви Комисията по разузнаване и външни въпроси на Камарата на представителите, съобщи БГНЕС.
" Робърт Мълър се съгласи да даде показания пред Конгреса. Русия нападна нашата народна власт, с цел да помогне на Тръмп да завоюва. Тръмп приветства и употребява тази помощ. Както Мълър сподели, това визира всеки американец. Сега, всеки американец ще може да го чуе непосредствено от Мълър ", написа в Twitter ръководителят на комисията Адам Шиф.
Това ще е първото обществено изказване на Мълър от назначението му за специфичен прокурор, с изключение на късото изказване за пресата преди месец.
В продължение на две години той разследваше подозренията за съветска интервенция в изборите в Съединени американски щати, които Москва отхвърля. Разследването завърши през април, а той съобщи отчета си на министъра на правораздаването. В отчета са посочени редица контакти сред членове на предизборния щаб на Тръмп с руснаци, само че има умозаключение, че няма доказателства Москва да е помогнала на Тръмп. Има обаче подозрение, че той е попречил на правораздаването.
Демократите обаче се оказаха разграничени по въпроса дали да стартират процедура по импийчмънт против Тръмп, само че се притесняваха, че страната не е наясно със наличието на отчета на Мълър, поради което упорства водещи фигури в следствието да свидетелстват обществено за заключенията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР