Специалният представител на Северна Македония за отношенията с България Владо

...
Специалният представител на Северна Македония за отношенията с България Владо
Коментари Харесай

Владо Бучковски с нов опит за съживяване на преговорите в София

Специалният представител на Северна Македония за връзките с България Владо Бучковски ще направи нов опит за възкръсване на диалозите със София, където се чака да замине в понеделник, оповестява македонският ТВ Канал 5.

В понеделник Бучковски стартира съвещания с представители на българското Министерство на външните работи. Целта е връщане на доверието към Договора за добросъседство сред двете страни.

На масата ще бъде комплициран План за деяние или по този начин наречената пътна карта за използване на Договора, което е едно от трите съществени претенции на София. В взаимозависимост от напредъка в съгласуването на текста с българската страна не е изключено Бучковски да се срещне с вицепремиера и външен министър Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна и министър на, добавя Българска телеграфна агенция.

Бучковски удостовери за Канал 5, че връзката с България се ускорява, без да показва детайлности. Във вторник или сряда той ще се срещне и с вицепремиера Красимир Каракачанов  Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния ред и сигурността.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР