Специалният представител на ООН за Близкия изток Николай Младенов е

...
Специалният представител на ООН за Близкия изток Николай Младенов е
Коментари Харесай

Българин на път да стане специален представител на ООН за Либия

Специалният представител на Организация на обединените нации за Близкия изток Николай Младенов е на път да стане новият делегат на международната организация в Либия. Това стана допустимо, откакто Африка се отхвърли неин представител да бъде назначен на поста и след над осем месеца разделения в Съвета за сигурност, оповестява Българска телеграфна агенция, базирайки се на Франс прес.

"Африка няма да блокира тази номинация ", сподели пред Агенция Франс Прес посланик, поискал анонимност.

Последният делегат на Организация на обединените нации в Либия бе ливанецът Гасан Саламе. Той подаде оставка при започване на март по здравословни аргументи. Оттогава е заместван от американката Стефани Уилямс, която съумя да спомага за постигането на съглашение за производство на избори в Либия през декември 2021 година

Младенов е представител на международната организация за Близкия изток от 2015 година По време на задачата си той се сблъска с няколко провокации - епизоди на напрежение сред линията Газа и Израел, усилването на израелската заселническа политика, вътрешни разделения сред палестинците и утежняване на филантропичната обстановка в Газа.

Той организира, дружно с Египет, редица полемики, с цел да бъде избегната ескалация на напрежението. По време на неговия мандат не е имало война сред Израел и линията Газа.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР