Специализираното звено „Антикорупция” при Софийска градска прокуратура (СГП) привлече днес

...
Специализираното звено „Антикорупция” при Софийска градска прокуратура (СГП) привлече днес
Коментари Харесай

Прокуратурата повдигна обвинение на шефката на Столичната здравна каса

Специализираното звено „ Антикорупция” при Софийска градска прокуратура (СГП) притегли през днешния ден в качеството на обвинена Биляна Пенева-Стоянова, която е шеф на Столичната здравноосигурителна каса (СЗОК) за три случая, в които е упражнила насила по отношение на чиновници касата.
Стоянова е упрекната за това, че на 15 май 2016 година в София, като шеф на СЗОК е принудила собствен чиновник във връзка осъществяване на службата си да извърши нещо обратно на волята му, а точно да завиши или отнеме броя на точките на избрани знаци и по този метод да се завиши броя на леглата на лечебното заведение. Като е злоупотребила с властта си Стоянова е заповядала на служителя да изготви нов протокол, като персонално е диктувала точките по съответните знаци и е споделила, че по този начин би трябвало да се изготви протокола и не му е дала опция да отрази в протокола резултатите от осъществена преди този момент от него инспекция, отразяващи действителното състояние в Университетска МБАЛ „ СОФИЯМЕД “ ООД.
На 19 октомври 2016 година в София, като шеф на СЗОК е принудила различен собствен чиновник във връзка осъществяване на службата да извърши нещо обратно на волята му. Вместо отразеното от служителя вследствие на осъществена от него инспекция, че в МБАЛ „ Сердика “ ЕООД има увеличени хоспитализации на 7 индивида, злоупотребявайки с властта си Стоянова му е заповядала да сформира нов протокол със същия номер, с дата 20.10.2016 година, в който да отрази погрешни условия, а точно, че в болничното заведение единствено 2 индивида са надвишили броя от 12 хоспитализации. Съгласно логаритъма на КП№ 298, НЗОК заплащат единствено 12 хоспитализации.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР