Специализираният съд остави в ареста шестима от задържаните при акцията

...
Специализираният съд остави в ареста шестима от задържаните при акцията
Коментари Харесай

Няма прошка: Тарторът на разбитата в Русе банда за рекет остава в ареста, жена му обаче се измъкна леко

Специализираният съд остави в ареста шестима от арестуваните при акцията в Русе. Сред тях са самият Илия Стоилов, брат на депутата от Българска социалистическа партия Георги Стоилов, както и синът на шефа на КАТ-Русе Мануел Манов. Прокурор Калин Близнаков заяви за 4 случая на рекет против някогашни чиновници от компаниите на депутатския брат. Двама от очевидците са разказали, че посоченият за началник на незаконната група е заявявал неведнъж, че има позиции в локалния съд и полицията в Русе, съобщи bTV.

Оказа се, че арестуваната като член на проведената незаконна група жена е брачна половинка на Стоилов. Цветелина Стоилова е работила като шеф на заложна къща, където чиновник на мъжа й е бил заставен да подпише запис на заповед за 100 хиляди лв.. Тя беше пусната под гаранция от 2000 лева с претекста, че гледа 10-годишно дете. Друг от обвинените е под домакински арест поради влошено здравословно положение. Прокуратурата ще стачкува освобождението и на двамата.

Пред съда Илия Стоилов съобщи, че е аграрни производител. Трима от останалите арестувани, измежду тях и синът на началника на русенския КАТ - Мануел Манов, работят като охранители в нощен клуб в Русе, а двама са безработни. Адвокатите се оплакаха, че не са имали време да се срещнат с материалите по делото. Те обаче са безапелационни, че не може да се приказва за незаконна група.

Обвинението изиска от спецсъда да им бъде наложена мярка за неотклонение задържане под стража поради заплахата от осъществяване на нови закононарушения и заплашването на очевидци. Съдът се съобрази с това искане.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР