Специализираният наказателен съд определи наказание „Пробация“ за кмета на община

...
Специализираният наказателен съд определи наказание „Пробация“ за кмета на община
Коментари Харесай

Осъдиха на 6 месеца пробация кмета на Карлово

Специализираният углавен съд дефинира наказване „ Пробация “ за кмета на община Карлово Емил Кабаиванов, упрекнат от Специализираната прокуратура за занемареност.

Кабаиванов e бил притеглен към наказателна отговорност за това, че в интервала от 24 април 2013 година до 30 април 2014 година, като длъжностно лице, при изискванията на продължавано закононарушение, не е положил задоволително грижи за повереното му имущество - разпоредил да се изплатят хонорари и осигурителни вноски на три лица по невъзникнали с тях трудоворавни връзки, като от това последвала забележителна вреда за община Калрово в размер на 26 984,68 лв..

Средствата са били част от получената от общината безплатна финансова помощ за доизграждане и рационализация на водопроводната и канализационна мрежа на Карлово по оперативна стратегия „ Околна среда 2007-2013г.”, съфинансирана от Европейския фонд за районно развиване и от Кохезионния фонд на Европейската общественост.

Съдът взе поради събитието, че цялостният размер на нанесената вреда – 26 984,68 лв., е възобновен в общинския бюджет, както изразеното от Кабаиванов страдание за стореното и чистото му правосъдно минало.

Наказанието планува наложителни срещи с пробационен чиновник за период от 6 месеца, както и удръжка на 10 на 100 от възнаграждението му в интерес на Държавата в продължение на 3 месеца.

24 новоназначени военнослужещи поставиха клетва в Карлово
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР