Специализирания наказателен съд определи най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под

...
Специализирания наказателен съд определи най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под
Коментари Харесай

Между 1500 лв. и 3000 лв. струвала степен на инвалидност в схемата с ТЕЛК в София

Специализирания углавен съд дефинира най-тежката мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ на четиримата упрекнати от Специализираната прокуратура за присъединяване в проведена незаконна група за обезпечаване на ТЕЛК-решения на здрави лица против подкупи в София, оповестиха от прокуратурата.

Съдът одобри напълно тезата на обвиняването, че са налице задоволително доказателства, с цел да се допусна, че участниците са направили закононарушенията, за които са упрекнати, както и че могат да извършат нови.

Трима от арестуваните са лекари - двама ръководители на ТЕЛК-комисии и психиатър, шеф на медицински център. Четвъртият от групата, който играел ролята на медиатор, осигурявал „ клиенти “, които против сумата от 1500 лева до 3000 лева, получавали степен на неработоспособност, без даже да се явят на обзор. Т.нар. медиатор е арестуван след както обезпечил на чиновник в Министерство на вътрешните работи над 50% неработоспособност против 400 евро капаро и 1200 лева при приемане на документа.

Решението на Специализирания углавен съд не е дефинитивно и може да се апелира пред Апелативния профилиран углавен съд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР