Специализираната в сензорни решения компания HENSOLDT ще предложи най-новите си

...
Специализираната в сензорни решения компания HENSOLDT ще предложи най-новите си
Коментари Харесай

HENSOLDT доставя най-новата IFF технология на Въоръжените сили на България


Специализираната в сензорни решения компания HENSOLDT ще предложи най-новите си софтуерни благоприятни условия за различаване „ свой-чужд” (IFF) в идната стратегия за рационализация на системите IFF на българските въоръжени сили. Агенцията за връзки и информация на НАТО (NCI Agency) подписа с компанията контракт на стойност няколко милиона евро за доставка на вторични радари MSSR 2000 ID, както и на криптографско и тестово и обвързваните с тях услуги. Системите IFF ще модернизират оборудването на няколко обекта за наблюдаване на въздушното пространство на българските въоръжени сили според новия стандарт на НАТО „ Mode 5 “, който ще усъвършенства разграничението сред другарски и противников сили и по този метод ще помогне за отбягване на другарски огън.

Системите IFF, по този начин наречените вторични радари за наблюдаване (SSR), разпознават тъкмо въздухоплавателното средство посредством автоматизирано изпращане на сигнали за питане, на които дават отговор по този начин наречените транспондери на борда на другарски самолети. По този метод IFF разрешава на полевите командири бързо да разграничават другарски от враждебни сили. За разлика от потребления до момента Mode 4, Mode 5 употребява комплицирани техники за криптиране, с цел да се избегне операция на враждебни сигнали, като по този метод се подсигурява, че процесът на идентификация е безусловно благонадежден и сигурен. „ Mode 5 “ е в развой на въвеждане във всички западни армии като причина за взаимни интервенции на САЩ/НАТО и съюзническите сили.

Компанията HENSOLDT е специалист в Mode 5 на системите IFF. Тя е сключила контракт за надграждане на системите IFF на немските, френските и въоръжените сили на Обединеното кралство по стандарта „ Mode 5 “ и е доставила IFF системи – в това число крипто устройства – за наземни и военноморски приложения на няколко страни от НАТО. Наред с това, оборудването на компанията е ситуирано на всички кораби на немския флот, както и на няколко кораба на Кралския флот на Обединеното кралство. В Германия компанията е построила мрежата за надзор на въздушното движение/IFF на немските военновъздушни сили, покриваща въздушно пространство от 1700 x 1500 километра. Общо компанията HENSOLDT е сключила контракти за повече от 400 системи IFF в 42 страни.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР