Специализираната прокуратурата разследва за шпионаж в полза на Русия двама

...
Специализираната прокуратурата разследва за шпионаж в полза на Русия двама
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата разследва трима души за шпионаж в полза на Русия

Специализираната прокуратурата проверява за шпионаж в интерес на Русия двама чиновници на приблизително управително равнище в ДАНС и чиновник на българско министерство, друго от Министерство на вътрешните работи.
 Спецпрокурори влязоха в ДАНС, проверяват контраразузнавачи в работа на Русия Виж още
" Става въпрос за случай на шпионаж, оголен в резултат на дейната работа на ДАНС. Това е закононарушение срещу републиката. Този вид закононарушения се правят нормално конфиденциално и са секретни, по тази причина на този стадий не можем да разкрием доста детайлности ", сподели ръководителят на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова.

Според проверяващите има възможност тези лица да са предавали информация в интерес на Руската федерация на разположение, което е друго от изгонените съветски дипломати. Предаването на информация е ставало непряко посредством специфични механически начини.

Разследването продължава. Следващата седмица ще стане ясно дали ще бъдат предявени обвинявания за шпионство в интерес на Руската федерация по член 104 от Наказателния кодекс.

" Разследваната активност не е обвързвана с работа, ориентирана против връзките сред България и Република Северна Македония ", посочи Валентина Маджарова.

Акцията на профилираната прокуратура е почнала преди 2 дни по сигнал на ДАНС. Към момента няма арестувани.

От Специализираната прокуратура обявиха, че чакат ДАНС да предприеме ограничения за дисциплинарното уволняване на двамата чиновници, разследвани за шпионаж.

Вчера в постройката на Държавна организация " Национална сигурност ", намираща се на столичния бул. " Черни връх ", стартира профилирана интервенция против сътрудници на българското контраразузнаване.

Валентина Маджарова съобщи изрично, че профилираната прокуратура не е изисквала записи от камерите от Министерски съвет.

По случая с народния представител от политическа партия " Възраждане " Елена Гунчева работата продължава. След приключването на инспекцията ще стане ясно дали ще се образува досъдебно произвеждане против нея ", добави тя.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР