Специализираната прокуратура привлече отново към наказателна отговорност Михаил Михайлов от

...
Специализираната прокуратура привлече отново към наказателна отговорност Михаил Михайлов от
Коментари Харесай

Протестърът Михаил, пикал върху трибагреника, вече го загази здраво

Специализираната прокуратура притегли още веднъж към наказателна отговорност Михаил Михайлов от Стара Загора за закононарушение срещу Републиката и за безчинство на обществено място, осъществено с извънреден цинизъм и смелост (престъпления по член 108, ал 2 и член 325, ал.2 от НК).

Михайлов е упрекнат за това, че на 7 септември 2020 година на неустановено място в гр. Стара Загора уринирал върху знамето на Република България, снимал действието си на видео и същия ден го разгласил в интернет пространството. По тези обвинявания с прокурорско разпореждане му е наложено задържане за период до 72 часа.

Междувременно, на 1 ноември 2020 година в обществените мрежи се е появил нов видеоклип, на който се вижда по какъв начин Михаил Михайлов уринира върху българския трикольор - този път на 60-ина метра от оградата на органите на профилираното правораздаване на ул. „ Черковна “ 90 в столицата.

Предстои материалите по този случай на поругаване на българския байрак да бъдат присъединени към към този момент формираното досъдебно произвеждане.

Днес, 10 ноември 2020 година, обвиненият е арестуван от органите на Министерство на вътрешните работи и следва да му бъдат предявени новите обвинявания.

За първи път Михаил Михайлов бе упрекнат за същите закононарушения през 2018 година, а след това и наказан (на 18 юли 2019 г.) от Специализирания углавен съд на 1 година и 10 месеца отнемане от независимост с 4-годишен изпитателен период. Той бе приет за отговорен по тази причина, че на 29 май 2018 година пред постройката на Съдебната палата в столицата запалил знамето на Република България, уринирал върху него и снимал дейностите си, а на 2 юни 2018 година разгласил видеоклипа в интернет пространството.

Съдебно-психиатрична експертиза по тогавашното дело потвърди, че обвиненият не страда от психическо разстройство, осъзнава дейностите и постъпките си и може да носи наказателна отговорност.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР