Специализираната прокуратура повдигна обвинения на осем души с инициали М.С.,

...
Специализираната прокуратура повдигна обвинения на осем души с инициали М.С.,
Коментари Харесай

8 обвинени след акцията в Карнобат, издирват сина на Миню Стайков

Специализираната прокуратура повдигна обвинявания на осем души с букви М.С., С.С., И.Д., Ц.К., М.К., Б.Х., А.Т. и Д.Д. за присъединяване в проведена незаконна група, основана за продажба на акцизни артикули без бандерол, осъществяване на данъчни закононарушения и пране на пари.

Разследващите са безапелационни, че е налице проведена незаконна група.

Потвърдена беше информацията, че първите два инициала са на Миню Стайков и сина му Стайко Стайков, а третият е на сина на кмета на Карнобат – Иван Димитров, заяви NOVA.

Синът на алкохолния необут Стайко е разгласен за търсене след спецакцията. Обвиненията против него са задочни. В петък най-вероятно ще бъде пуснат за търсене от Интерпол, в случай че не се съобщи или не бъде задържан.

На едно от лицата са повдигнати обвинявания за вторични закононарушения – отбягване заплащането на Данък добавена стойност и възобновяване на неследващ се данъчен заем в размер на общо 1 016 139 лева, на други трима - за държане на акцизни артикули без бандерол в огромни размери, оповестиха от прокуратурата.

В рамките на деня обвиняванията ще им бъдат предявени. С постановления на наблюдаващия прокурор

на упрекнатите ще бъде наложено задържане до 72 часа

с оглед обезпечаването им пред Специализирания углавен съд и разглеждане на искане на СП за налагане на мярка за неотклонение "Задържане под стража " за всеки от тях.

Последните трима обвинени най-вероятно са свързани с фабриката за противозаконни цигари в Карнобат, за която през вчерашния ден стана ясно, че е била открита през юли, само че тогава стратегически прокуратурата не е поддигнала обвинявания, съобщи БНР.

Връзка с тази цигарената фабрика, генералила милиони облага, има Иван Димитров, наследник на кмета на Карнобат - той е нейн притежател, само че пред проверяващи споделил, че не е знаел какво вършат наемателите му.

Кметът на Карнобат: Синът ми не се познава с Миню Стайков

Разследването против алкохолния необут се разраства.

До късно нощес над два часа притежателят на "Винпром Карнобат " беше разпитван от криминалистите. Спецекипите работят по съществена версия за пране на пари и данъчни закононарушения.

"От много време в Митницата се приказва, че част от алкохола, който се продава в България, е по цена по-ниска от себестойността ", разяснява Емил Димитров, ръководител на Комисията за битка с контрабандата в Народното събрание.

По думите му неслучайно България е парадайс на алкохолния туризъм. Когато някой падне и под тази цена, се схваща, че я компенсира по различен метод.

Официално от семейство Стайкови към момента не са коментирали наличието на тежко въоръжени барети в офисите на трите им компании.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР