Специализираната прокуратура извършва действия по разследване във връзка с така

...
Специализираната прокуратура извършва действия по разследване във връзка с така
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата влезе и в Агенцията по инвестиции, обискират кабинета на Янев НА ЖИВО

Специализираната прокуратура прави дейности по следствие по отношение на по този начин наречените " златни паспорти ". Прокурори са влезнали в Българска организация по вложения. Обискира се кабинетът на изпълнителния шеф Стамен Янев.

Разследващи и прокурори са влезнали и в Министерството на правораздаването - дирекция " Българско поданство ", Министерство на вътрешните работи - дирекция " Миграция " и Министерството на стопанската система, съобщи Нова.

Ето какво споделиха от прокуратурата на брифинг по тематиката:



Сформиран е екип от петима следователи и 2 прокурори. Това съобщи представителят на Специализираната прокуратура Христо Кръстев във връзка инспекцията на сигнала за тъй наречените " златни паспорти ".

С оглед, че ползите на република България могат да бъдат застрашени по отношение на влизането на България в шенгенското пространство и визовия режим за Съединени американски щати в границите на днешния ден прокурори са изготвили претенции за информация от 3 министерства, Българската организация за вложения, Дирекция миграция. Резултатите ще бъдат докладвани в ЕК и ЕП.

По мотив това дали Стамен Янев е обвинен, прокурор Кръстев съобщи: " Към сегашния миг е формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение, а не във връзка с причинителя.

Прокурори са упълномощили да се ревизира от кое място е произходът на средствата. Сигналът е подаден от депутат Хамид Хамид. Не мога да ви дам съответна цифра, инспекцията включва всички паспорти, издадени по натурализация в интервала 2015-2021.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР