Специализираната прокуратура е иззела сумата от 427 000 лв. в

...
Специализираната прокуратура е иззела сумата от 427 000 лв. в
Коментари Харесай

Иззеха 427 000 лв. от сейф на главния секретар на ДАБЧ

Специализираната прокуратура е иззела сумата от 427 000 лева в левове и разнообразни други валути от банкова касета на основния секретар на Държавната организация за българите в чужбина Красимир Томов, оповестяват от държавното обвиняване.

Томов е обвинен по досъдебното произвеждане за присъединяване в проведена незаконна група, длъжностни закононарушения и корупция. Томов дружно с някогашния към този момент началник на организацията Петър Харалампиев и още един обвинен остана в ареста след акция в ДАБЧ в края на октомври, при която бяха арестувани общо 20 индивида.

От прокуратурата показват, че на 13 ноември 2018 година с позволение на съда е осъществено претършуване и изземване на банкова касета, наета от Томов.
 сейф пари Специализирана прокуратура

В касетата били открити и конфискувани доста количество недекларирани съгласно условията на Закона за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество пари в разнообразни купюри и валути - евро, долари, английски паундове и левове. Левовата равноценност на откритата сума надвишава 427 хиляди лева Съгласно закона Томов е заявил само 25 350 лева спестени средства, както и 36 000 лева от заплати, настояват проверяващите.-->
 сейф пари Специализирана прокуратура

Иззетите парични средства са били държани в касета на банков офис в столицата, като достъп до нея е имал само обвиненият основен секретар на ДАБЧ, оповестяват от прокуратурата.
Както претърсването и изземването на парите от банковата касета, по този начин и огледът им като материално доказателство на 19 ноември са осъществени след производството по мярката за неотклонение на Красимир Томов в Специализирания углавен съд поради заявена служебна ангажираност на неговите бранители.
 сейф пари Специализирана прокуратура
От прокуратурата изясняват, че юристите, които участват на такива процесуално-следствени дейности, декларирали свободни дати за присъединяване в тях едвам след делото по мярката. " На самото дело, в отбрана на клиента си, те акцентираха като мотив неналичието на открити парични средства, доказващи незаконна активност на Томов и другите упрекнати по досъдебното произвеждане ", изясняват от прокуратурата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР