Специализираната операция по противодействие на наркопроизводството е проведена след разследване

...
Специализираната операция по противодействие на наркопроизводството е проведена след разследване
Коментари Харесай

Разбиха модерна оранжерия за отглеждане и обработка на марихуана

Специализираната интервенция по противопоставяне на наркопроизводството е извършена след следствие на пристъпил действен сигнал, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Действията са осъществени под надзора на Окръжна прокуратура. В парцел край Велики Преслав, населяван от столичанина А.Н. /42г./, в миг на договорка с наркотични субстанции, били открити още двама мъже - Е.Б./46г./ от Велики Преслав и Т.Г./34г./от Варна. При обиск от Т.Г. криминалистите иззели сумата от 8400 лв., а при траялите процесуално-следствени дейности на адреса те намерили и иззели общо 4 кг марихуана и електронна везна.

В рамките на интервенцията чиновниците подхванали и претършуване в парцел в село край Велики Преслав, поддържан от А.Н., където разкрили помещение за развъждане на марихуана с повърхност от към 80 кв.м. Системите за осветяване, отопление и вентилиране били в работен режим. Оранжерията била оборудвана с съвременна система за капково напояване, както и система за преправяне на въздуха в помещението, която също била на високо софтуерно равнище. 700 са откритите саксии в оранжерията. Значителна част от тях били обраните, а останалите – със засят канабис, достигнал друг етап на напредък. Криминалистите разкрили 11 чувала с общо 42.350 кг суха листна маса, както и 11.300 кг канабисови глави, оставени за обработка върху специфични сушилни в помещението. Цялото съоръжение за развъждане на опиат -климатични системи, уреди за надзор на температурата и влажността на въздуха в пространствата, системите за напояване, колектори и осветяване, както и наличната дрога, са конфискувани.

Установено е, че А.Н. е осъждан за шофиране след приложимост на алкохол с централизация над 1,2 промила, а Е.Б. - за обир, за кражба на моторно транспортно средство, за вещно укривателство, кражба на общинско имущество и пробутване в послание на подправени пари. Т.Г. е с криминалистична регистрация през 2001 година за обир. След 24-часово им задържане, с разпореждане на прокурор за период до 72 часа са арестувани А.Н. и Е.Б., а на Т.Г. е наложена мярка за неотклонение „ подписка “.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 354 А ал.2 във вр. с ал.1 от Наказателен кодекс. Днес с решение на окръжния съд на двамата мъже е наложена непрекъсната мярка „ задържане под стража “.

Подробности към извършената интервенция оповестиха през днешния ден шефът на ОДМВР-Шумен ст. комисар Ялчън Расим и административният началник и областен прокурор Маргарита Георгиева. Те дадоха висока оценка за осъществените взаимни дейности, довели до разкриването на една от най-модерните оранжерии до този миг в региона.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР