Специализираната болница за рехабилитация Медика-Албена“ във ваканционно селище Албена поднови

...
Специализираната болница за рехабилитация Медика-Албена“ във ваканционно селище Албена поднови
Коментари Харесай

НОИ финансира 90 легла за рехабилитация в СБР Медика-Албена

Специализираната болница за рехабилитация " Медика-Албена “ във ваканционно населено място Албена възобнови контракта си с Националния застрахователен институт за държавната стратегия за финансиране на профилактика и рехабилитация през 2022 година. Средствата се отпускат на български жители, обезпечени за общо заболяване, майчинство и/или трудова акцидент и професионална болест, или получаващи персонална пенсия за неработоспособност, удостоверена с настоящо решение на ТЕЛК/НЕЛК. Осигурените лица би трябвало да бъдат с покрити дължими осигурителни вноски за интервал от шест поредни месеца, предхождащи месеца, в който ще се реализира профилактиката или рехабилитацията, заяви доктор Галина Тодорова-Павлова, шеф " Медицински действия и услуги “ в " Албена “ АД.

Тя добави, че стратегиите на СБР " Медика-Албена “ са ориентирани към лица, страдащи от болести на централната и периферната нервна система, на опорно-двигателния уред, или диагностицирани с професионална болест. Прилага се необятен набор от лечебни процедури, съобразени с самостоятелната анамнеза на всеки пациент – вани с лековита минерална вода от изворите на Албена, приложения с лиманна кал; лековит масаж и гимнастика; електротерапия; топлолечение. По думите й в болничното заведение работи екип от експерти в региона на физикалната и рехабилитационната медицина, чиито експертен капацитет, комбиниран с минералната вода, дава извънредно добър синергичен резултат при повлияване на здравните недоволства.

Програмата на Националния застрахователен институт покрива средствата за до 4 лечебни процедури дневно; нощувка и отчасти за хранене. Пациентите имат право на 10-дневна стратегия един път за всяка календарна година. На място се доплащат 18,00 лева./ден за хранене и еднократна такса за резервация в размер на 30,00 лева – общо 210,00 лева за целия 10-дневен интервал. За банкет по програмата в границите на м. април т.г. пациентите на СБР " Медика-Албена “ употребяват 10% отстъпка от начислените доплащания.

Желаещите да се възползват от програмата за профилактика и рехабилитация, финансирана от Национален осигурителен институт, би трябвало да разполагат със следния набор от документи:

Медицинско направление, издадено от лекуващия доктор на пациента, удостоверяващо болестта, изискващо профилактика и рехабилитация, издадено не по-рано от 30 календарни дни преди датата на постъпване в болницата;

Валиден документ за самоличност;

Документ, удостоверяващ осигурителните права на пациента, публикуван от Национален осигурителен институт не по-рано от 10 дни преди датата на банкет.

Медицинска документи, удостоверяваща актуалното и предишното здравно положение на пациента – ЛАК, епикризи, проучвания и др;

Валидно експертно решение на ТЕЛК – единствено за лица с трайно понижена продуктивност от и над 50%;

Валидно експертно решение за признание на професионална болест – единствено за лица с професионална болест.

Записването за профилактика и рехабилитация в СБР " Медика-Албена “ става на телефон +359 700 12 110 или e-mail адрес [email protected], всеки ден от 09.00 до 17.00 часа, а след 18.04.2022 година на телефон +359 878 123 321 и e-mail [email protected].

Информация за противопоказни болести при лекуване в " Медика-Албена “ могат да бъдат открити ТУК.

Срещу в допълнение възнаграждение СБР " Медика-Албена “ предлага и голям брой други медицински и разкрасителни процедури и пакети, измежду които бани с минерална вода и морски водорасли, етерични масла и билки; лечения с вино, с екстракти от охлюви, с първокласна френска козметика Thalion и др.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР