Специализираната болница за лечение на белодробни заболявания във Варна отново

...
Специализираната болница за лечение на белодробни заболявания във Варна отново
Коментари Харесай

Задълбочава се финансовият колапс в тубдиспансера във Варна

Специализираната болница за лекуване на белодробни болести във Варна още веднъж натрупа задължения. Субсидията за лекуването на един болен дневно, която Министерство на здравеопазването отпуска, не може да покрие всички разноски. Здравното заведение няма пари, с цел да обезпечи и гориво за отопление през зимата.

" Най-неотложното ни заплащане е към Национална агенция за приходите и за забавените заплати на чиновниците. Дължим на Национална агенция за приходите към 290 000 лв., което е доста по-малко от същия интервал на предходната година. В края на предходната година бяха преведени към 1 млн. лв., с които се заплатиха остарели отговорности. Трябваше да се създадат избрани промени, които не се направиха. И се натрупат по остарялата скица като всяка година нови отговорности ", изясни доктор Петър Петров, шеф на Пневмо-фтизиатричното поделение.

" В момента има 10 души на лекуване в болничното заведение, защото медикаментите се обезпечават без проблеми от Министерството на здравеопазването, нямаме проблеми с тяхното лекуване. Средният престои на пациентите е от 60 до 90 дни в тубдиспансера. Ремонти на постройките на лечебното заведение обаче не са правени от 2010 година ", добави доктор Петров.

Вижте повече в директното включване на Петко Петков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР