Специализираната болница за белодробни заболявания във Варна отново е на

...
Специализираната болница за белодробни заболявания във Варна отново е на
Коментари Харесай

Белодробната болница във Варна е на ръба на оцеляването, няма пари и за заплати

Специализираната болница за белодробни болести във Варна още веднъж е на ръба на оцеляването. Персоналът не е получавал заплати за последните 7 месеца.

От години болничното заведение е в извънредно тежко финансово положение. Може да остане и без ток. Получено е уведомително писмо от енергодружеството за спиране на електричеството за неплатени отговорности. Дълговете са за 34 000 лева

Управителят на болничното заведение доцент Христо Ганчев съобщи пред Българска национална телевизия, че сега единствено общината може да даде пари. Това е болница, която съществува от 93 години. Издръжката ѝ е от Министерството на здравеопазването. Средната стойност, която е нужна за болен дневно, е 100 лева Парите, които министерството е давало е 38 лева Сумата към този момент е изменена на 70 лева Натрупаните отговорности идват от тази разлика.

Болницата има общо 115 000 лева отговорности към разнообразни снабдители, в това число и към енергодружеството. Общинският съвет би трябвало да дава пари, просто нямаме друга опция, сподели доцент Ганчев.

В цялата болница единствено доцент Ганчев е със компетентност по белодробни заболявания. Отскоро идва и друга лекарка - пенсионерка, която работи в болничното заведение три пъти седмично по няколко часа.

Голяма част от личния състав са пенсионери, което значи, че най-малко не остават гладни, макар че се закъснява със заплатите, споделя доцент Ганчев.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР